O videodaki 2. Fransızı ailesi teşhis etti

/ Kaynak: AA
O videodaki 2. Fransızı ailesi teşhis etti

DÜNYA Haberleri  / AA

Videoda görünen 2. Fransız vatandaşı, ailesi tarafından teşhis edildi.

ABD'li yardım görevlisi Peter Kassig'in infazını gösteren videoda, IŞİD militanları arasında fark edilen ikinci Fransız Michael Dos Santos'un ailesi, olayın şokunu atlatamadıklarını belirtti.
Lizbon'dan 25 yıl önce Fransa'ya gelen Dos Santos ailesi, oğullarının fotoğrafını televizyonda görür görmez tanıdıklarını kaydetti.
Paris'in doğu banliyölerinden Val-de-Marne'da yaşayan aile, oğullarının Ağustos 2013'de Suriye'ye savaşmaya gittiğini söyledi.
Ailesi, 22 yaşındaki Micheal'i, sanata ve resme meraklı ve aklı başında bir çocuk olarak tanımlarken, Suriye'ye gitmeden önce ailesiyle bağlarının iyice koptuğunu ifade etti. Katolik bir ailede büyüyen Micheal, 2009'da Müslüman olmuş ve bir süre sonra okulu bırakmış.
Anne Ana Dos Santos, yetkililere oğlunu teşhis ettiğini söylese de Paris Başsavcılığı videoda görünen ikinci Fransız vatandaşının kimliğini henüz doğrulamadı.
Savcılık, videoda görünen diğer Fransız vatandaşı Maxime Houchard'ın kimliğini doğrulamıştı.
Öte yandan bugün IŞİD saflarında yer alan başka Fransızlara dair yeni bir video yayınlandı. Bir grup militanın göründüğü videoda 3 Fransız vatandaşı, Fransa'daki Müslüman Fransızlara, ülkeyi terk ederek IŞİD'e katılma çağrısında bulunuyor. Kendilerini Abu Osama al-Faransi, Abu Maryam al-Faransi ve Abu Salman al-Faransi olarak tanıtan 3 militan, kameralar önünde pasaportlarını ve sürücü belgelerini ateşe veriyor.
İçişleri Bakanlığının son verilerine göre, Fransa'dan savaşa katılmak için Suriye ve Irak'a 1000'den fazla Fransız vatandaşı gitti, 375'i ise hala bölgede.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...