O pilot 'uyarı yoktu' dedi

Düzenleyen: / Kaynak: dha
O pilot 'uyarı yoktu' dedi

DÜNYA Haberleri  / dha

Türkiye-Suriye sınırında Türk F-16’lar tarafından dün düşürülen SU-24 Rus uçağının sağ kurtulan pilotu, Türkiye’nin hiç bir şekilde kendilerini Türk hava sahasını ihlal ettikleri konusunda uyarılmadıklarını savundu.

Ancak Rus pilotun aksine ABD'li pilotlar ile bir Hollandalı pilot, kendilerinin acil radyo frekansında Türkiye'nin uyarılarını duyduklarını belirtmişti Rus haber ajansı Ria Novosti’de yer alan habere göre pilot, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Aslında herhangi bir uyarı yapılmadı. Ne bir telsiz bağlantısı ne de görsel uyarı. Hiçbir temas kurulmadı. Bu nedenle biz normal seyrimizde ilerliyorduk. Eğer bize bir uyarı yapılsaydı, ya da kendilerini gösterselerdi… Ama hiç bir şey yoktu. Ve roket aniden bizim uçağın kuyruğuna geldi. Biz rokete karşı manevra yapmak için onu görsel olarak bile görmedik" dedi.

ABD VE HOLLANDALI PİLOTLAR DUYDU

Ancak Rus pilotun iddiasının aksine ABD'li pilotlar ile bir Hollandalı pilot Türkiye'nin, Rus uçağına yaptığı uyarıları duyduklarını açıklamıştı. Uyarıya ilişkin ses kayıtları da ortaya çıkmıştı.
ABD öncülüğündeki koalisyonun DAEŞ'e karşı yürüttüğü  Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren, Türk hava sahasını ihlal  eden savaş uçağının düşürülmesi konusunda, savaş uçağının 10 kez uyarıldığını  kendilerinin de duyduğunu söylemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: dha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...