O artık 80 ülkeden daha zengin

O artık 80 ülkeden  daha zengin

DÜNYA Haberleri

Jeff Bezos, kişisel servetiyle hâlâ dünyanın en zengini olmayı sürdürürken boşandığı eşi MacKenzie de dünyanın en zengin üçüncü kadını oldu.

Amazon’un kurucusu ve dünyanın en zengini kabul edilen Jeff Bezos (55), karısı MacKenzie Bezos’a (48) 35,6 milyar dolar ödemeyi kabul etti. Bezos’un 25 yıllık eşine ödediği tazminat miktarı, Bahreyn’in millî gelirine eşit. Estonya’dan Kıbrıs’a 80 ülkenin millî gelirinden ise fazla. MacKenzie’nin, dünyanın en değerli markası konumundaki internet perakende satış devi Amazon’da 35,6 milyar dolar değerinde yüzde 25’lik hissesi olacak. Anlaşmaya göre MacKenzie, Washington Post gazetesi ile uzay seyahat şirketi Blue Origin’deki hisselerini devredecek. Boşanma anlaşmasının detaylarına ilişkin bilgi verilmezken, taraflar Twitter hesaplarında birbirleri için olumlu yorumlar içeren mesajlar paylaştı. Jeff Bezos’un Seattle’da 1994’te evlerinin garajında kurduğu Amazon’un ilk çalışanlarından biri yazar eşi MacKenzie olmuştu. Amazon’daki hisseleri, MacKenzie Bezos’u Francoise Bettencourt Meyers ve Alice Walton’ın ardından dünyanın en zengin üçüncü kadını yaptı. Öte yandan Jeff Bezos dünyanın en zengin kişisi olmayı sürdürecek. Bezos’un sadece Amazon’daki hisseleri 107 milyar dolar değerinde.

BOŞANMAK İSTEYENLERE ONLINE KURS
Danimarka’da çıkan yeni yasaya göre, 18 yaşından küçük çocuklara sahip olan ve boşanmak isteyen çiftler, 30 dakikalık online kursa tabi tutulacak. Çiftler 3 ay sürecek kursu tamamlayamazsa boşanamayacak. Kursun hedefi, çiftleri ve çocuklarını ortaya çıkacak olumsuzluklara karşı hazırlamak.

AYRILMADAN ÖNCE EN ZENGİN KADINLAR

¥ Francoise Bettencourt Meyers - 52,9 milyar dolar - Kozmetik ve güzellik şirketi L’Oréal
¥ Alice Walton - 45,4 milyar dolar - Walmart
¥ Jacqueline Mars - 25,9 milyar dolar - Gıda devi Mars
¥ Yang Huiyan - 23,8 milyar dolar- Country Garden Holding
¥ Susanne Klatten - 20,8 milyar dolar - Altana ve BMW Holdingleri

GELMİŞ GEÇMİŞ EN PAHALI BOŞANMALAR
¥ Alec Wildenstein ve Jocelyn Wildenstein 1999 - 3,8 milyar dolar
¥ Rupert Murdoch ve Anna Torv 1999- 1,7 milyar dolar
 ¥ Bernie Ecclestone ve Slavica Radić 2009- 1,2 milyar dolar
¥ Steve ve Elaine Wynn 2010- 1 milyar dolar
¥ Harold Hamm ve Sue Ann Arnall 2012- 975 milyon dolar
¥ Adnan Kaşıkçı ve Soraya Kaşıkçı 1980- 874 milyon dolar

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...