“Nuri” uzaya çıkamadı! Güney Kore teknik aksaklık nedeniyle fırlatmayı erteledi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
“Nuri” uzaya çıkamadı! Güney Kore teknik aksaklık nedeniyle fırlatmayı erteledi

DÜNYA Haberleri

Güney Kore’nin Naro Uzay Merkezi’nden fırlatılması planlanan 200 ton ağırlığındaki "Nuri" adlı yerli üretim roketin fırlatılış tarihi roket fırlatma yönetim komitesinin yaptığı toplantı sonucu ertelendi. Komite, roketin ne zaman fırlatılacağına karar vermek üzere tekrar toplantı yapacak.

En büyük müttefiki ABD’den gelen istihbarat bilgilerine sırtını dayayan Güney Kore'nin hiçbir askeri gözetleme uydusu yok.

Ancak, Güney Kore, Asyalı komşularıyla rekabet ederek uzay teknolojisinde kilit bir oyuncu olmayı hedefliyor.

Haziran 2022'de ülke, yerli üretim “Nuri” roketini başarıyla fırlattı ve ikinci denemesinde çalışır durumdaki ve sahte uyduları yörüngeye yerleştirdi.

Güney Kore, gelişmekte olan uzay programında önemli bir adım olması planlanan fırlatmadan saatler önce, yerli uzay roketi Nuri'nin üçüncü uçuşunu teknik sorunlar nedeniyle iptal etti.

Reuters, teknik aksaklıkların büyük ihtimalle helyum tahliye vanasını kontrol eden bilgisayarlar arasındaki iletişim hataları olduğunu aktardı.

“Nuri” uzaya çıkamadı! Güney Kore teknik aksaklık nedeniyle fırlatmayı erteledi

"NURİ" FIRLATMA RAMPASINDA KALABİLİR

Nuri”nin kendisinde herhangi bir sorun görünmüyor, bu nedenle yeniden planlanmış bir test için fırlatma rampasında kalacak.

Planlanan fırlatma, 1950-1953 Kore Savaşı'nın ateşkesle sonuçlanmasından bu yana teknik olarak hala savaş halinde olan Güney ve Kuzey Kore çevresindeki bir silahlanma yarışının ortasında geldi.

Seul, 2027 yılına kadar “Nuri” sisteminin üç test lansmanını daha gerçekleştirmeyi planlıyor.

Kaynak: Reuters

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...