"Nükleer" eğitim tamamlandı: Belarus askerleri göreve hazır

Düzenleyen:
- Güncelleme:
"Nükleer" eğitim tamamlandı: Belarus askerleri göreve hazır

DÜNYA Haberleri

Rusya Savunma Bakanlığı, Belarus askeri birliklerinin nükleer füzelerle silahlandırılabilen İskender taktik füze sistemlerinin nasıl kullanılacağına ilişkin eğitimlerini "maksimum gayret" ve "mükemmel sonuçlar" eşliğinde tamamladığını dünya kamuoyuyla paylaştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Belarus’a taktik nükleer silahlar konuşlandıracağını ve komşu ülkede onlar için özel bir depolama tesisi inşaatını tamamlayacağını Mart ayında duyurdu.

Putin, hareketin artan güvenlik risklerine bir yanıt olduğunu söyledi ve Moskova'nın taktik nükleer silahlarını Avrupa ülkelerine konuşlandıran ABD'yi takip ettiğini vurguladı.

BELARUSLU ASKERLER EĞİTİMİ TAMAMLADI

Rusya Savunma Bakanlığı, Belarus askeri birliklerinin nükleer füzelerle silahlandırılabilen "İskender" taktik füze sistemlerinin nasıl kullanılacağına ilişkin eğitimlerini tamamladığını duyurdu.

Bakanlık yaptığı açıklamada, "Belarus silahlı kuvvetlerinin ayrı bir füze bölümünün birimlerinin taktik özel mühimmatın bakımı ve kullanımı konularını ayrıntılı olarak incelediğini" söyledi.

"Nükleer" eğitim tamamlandı: Belarus askerleri göreve hazır

“MAKSİMUM GAYRET” VE “MÜKEMMEL SONUÇLAR”

Füze sisteminin kullanıma hazırlanması, konuşlandırılması ve muharebe eğitimi fırlatmalarının yürütülmesi konularındaki pratik becerilerin daha da geliştirilmesine özel önem verildiğini de ifade edildi.

Bakanlık, Belarus askerlerinin eğitim sırasında "maksimum gayret" ve "mükemmel sonuçlar" sergilediğini ve "görevleri amaçlarına uygun olarak yerine getirmeye yüksek düzeyde hazır olduklarını" doğruladığını söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...