NSU davasında sanık Zschaepe soruları yazılı cevaplayacak

Düzenleyen:
NSU davasında sanık Zschaepe soruları yazılı cevaplayacak

DÜNYA Haberleri

Almanya'da NSU davasının en önemli sanığı Zschaepe soruları yazılı olarak cevaplayacak.

Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8’i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasının en önemli sanığı Beate Zschaepe’nin kendisine yöneltilen soruları yazılı cevaplayacağı bildirildi.

Zschaepe'nin avukatı Mathias Grasel, Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde bugünkü 248. duruşma öncesinde  yaptığı açıklamada, Zschaepe’nin yarın yazılı ifade vereceğini ve müvekkilinin ifadesini kendisinin okuyacağını belirtti.

Yöneltilecek her soruda müvekkiline danışacağı için mahkemeden soruları yazılı olarak istediklerini ve aynı şekilde cevaplayacaklarını belirten Grasel, perşembe günü yapılacak duruşmanın da iptalini talep etti.

NSU terör örgütüne yardım ve yataklıktan yargılanan  Ralf Wohlleben’in avukatı Nicole Schneiders de, müvekkilinin ifade vermesinin planlandığını ancak zamanının belli olmadığını söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...