Norveç’te kritik toplantı: NATO Dışişleri Bakanları bir araya geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Norveç’te kritik toplantı: NATO Dışişleri Bakanları bir araya geldi

DÜNYA Haberleri

NATO Dışişleri Bakanları Norveç'in başkenti Oslo'da iki günlük gayriresmi toplantı bağlamında bir araya geldi. Toplantının gündemini, 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenecek NATO Zirvesi'ne ilişkin hazırlıklar oluşturuyor.

NATO üyesi ülkelerin Dışişleri Bakanları Norveç’in başkenti Oslo’da bir araya geldi.

İki günlük gayrıresmi toplantı bağlamında bir araya gelen NATO Dışişleri Bakanları önümüzdeki Vilnius Zirvesi'ne ilişkin hazırlıkları ele alıyor.

Toplantıda Türkiye'yi, NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Levent Gümrükçü temsil ediyor.

Norveç’te kritik toplantı: NATO Dışişleri Bakanları bir araya geldi

GÜVENLİK MEYDAN OKUMALARI MASADA

Anadolu Ajansı tarafından aktarılan bilgiye göre toplantının kilit noktalarını, Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaş ve İsveç’in ittifaka üyelik süreci oluşturuyor.

Resmi gündem maddeleri arasında yer almasa da Kosova'nın kuzeyinde yaşanan gerginlik üzerinde de fikir alışverişinde bulunulması planlanıyor.

Gayrıresmi toplantının Cuma günü yapılacak olan oturumunun NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in konuşmasıyla açılması bekleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...