Noel'e hazırlanan Batı'ya Filistin'den acı mesaj: Bizim için sadece daha fazla acı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Noel'e hazırlanan Batı'ya Filistin'den acı mesaj: Bizim için sadece daha fazla acı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail Gazze'deki katliamlarını ara vermeden sürdürüyor. Dünyanın izlediği korkunç saldırılarda can kaybı 12 bine dayanırken, işgal altındaki Batı Şeria'da Ramallah Belediyesi Noel kutlamalarının iptal edildiğini duyurdu.

İsrail topyekün abluka altına aldığı Gazze'de hastane, cami, okul ambulans demeden vuruyor.

40 günde can kaybı 12 bine dayanırken Ramallah Belediyesi katliamlar nedeniyle Noel kutlamalarının iptal edildiğini bildirdi.

Açıklamada, "Ramallah Belediyesi ve Ramallah Kiliseler Konseyi, kentte her yıl düzenlenen, tüm Noel kutlamalarının iptal edildiğini ve (etkinliklerin) Gazze'deki halkımız için dua ve ayinlerle yapılan kilise hizmetleriyle sınırlandırıldığını tüm dünyaya ve halkımıza duyuruyor." ifadelerine yer verildi.

"ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEK YERİNE ONLARA RAHMET DİLİYORUZ"

Her yıl bu dönemlerde Noel'i kutlamak ve sevinçle karşılamak için şehri süsleme çalışmalarına başlandığı hatırlatılan açıklamada, ancak bu yıl "çocukların yüzünü güldürmek yerine onlara rahmet dilendiği; bombardıman, savaş ve yıkım altında olan Gazze'deki çocuklara hediye vermek yerine insani yardım bile gönderilemediği" kaydedildi.

"SALDIRILARI DURDURUN"

Açıklamada, "Acımız büyük. Silahsız bir halk, Batı Şeria ve Gazze'de, halkımıza karşı en korkunç katliamları gerçekleştiren işgal tanklarının önünde, savaş uçaklarının ateşi altında duruyor. Tüm dünyaya sesleniyoruz: Gazze'ye yönelik saldırıyı durdurun." denildi.

"FİLİSTİN'DE NOEL DAHA FAZLA ACI VE KEDER DEMEK"

Bu acı ve ölümün yeni olmadığı, 75 yıldır tekrarlandığı, Gazze Şeridi'nde ve Batı Şeria'da yoğun bombardıman ve yaşamsal tüm ihtiyaçların yok edilmesi nedeniyle bugün ölenlerin cenazelerinin defnedilemediği bir döneme gelindiği vurgulanan açıklamada, dünya Noel'i karşılamaya hazırlanırken Filistin'de Noel'in daha fazla acı ve kederle karşılandığı ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...