Nijerya'da tekne faciası: 50 kişi öldü, çok sayıda kayıp var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Nijerya'da tekne faciası: 50 kişi öldü, çok sayıda kayıp var

DÜNYA Haberleri

Nijer Nehri’nde 100 kişiyi taşıyan tekne alabora oldu. Faciada ilk belirlemelere göre 50 kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi de kayboldu.

Nijerya'nın orta bölgelerinde yer alan Niger eyaletinde bir düğünden dönen yolcuları taşıyan tekne Nijer Nehri'nde alabora oldu.

DÜĞÜNDEN DÖNENLERİ TAŞIYORDU

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; İçinde en az 100 kişinin bulunduğu öğrenilen teknenin aşırı yüklü olduğu belirtildi. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları başlatıldı.

KADIN VE ÇOCUKLARDAN OLUŞAN 100 KİŞİDEN FAZLA İNSAN VARDI

Nijer'de ikamet eden Usman Ibrahim yaptığı açıklamada, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kurbanların Nijer eyaletindeki Egboti köyündeki bir düğünden döndüklerini ifade ederek, “Tekne battığında 100'den fazla kişi taşıyordu" dedi.

Kazanın yerel saatle 03.00 sularında meydana geldiğini aktaran Ibrahim, kazadan saatler sonra haberlerinin olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...