Nijerya'da askeri tekneye saldırı: 3 asker kayıp

/ Kaynak: AA
Nijerya'da askeri tekneye saldırı: 3 asker kayıp

DÜNYA Haberleri  / AA

Nijerya'nın Delta bölgesindeki Bayelsa eyaleti açıklarında korsanların askeri bir tekneyi kaçırmalarından sonra teknedeki 3 askerin kaybolduğu bildirildi.

Halkı Koruma Operasyonu Birleşik Görev Gücü'nün sözcüsü Mustafa Anka, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Nembe yakınlarında saldırıya uğradığımızda 3 askerimiz kayboldu" dedi. Askerlerin öldüğünü söylemek için erken olduğunu belirten Anka, kayıplar için arama-kurtarma ekibinin oluşturulduğunu ifade etti.
Adını vermek istemeyen bir petrol tesisi çalışanı, "Askerler, Nijerya Agip Petrol Şirketi'nin korumaları gibidir. Saldırıya uğradıklarında Harcourt Limanı'ndan Bayelsa'daki Nembe'ye gidiyorlardı" dedi.
Halkı Korumu Operasyonu, Nijerya'nın petrol bakımından zengin Delta bölgesinde bulunan petrol tesislerini korumayı hedefliyor.
Ülkenin petrol bakımından zengin Delta bölgesinde neredeyse her gün korsan saldırılar gerçekleşiyor. Saldırıların arkasında yerel siyasetçiler de dahil bölgede uzun zamandır var olan çıkar gruplarının olduğundan şüpheleniliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...