Nijer'de Fransız Büyükelçiliğine saldırı: Rusya bayrağı asmak istediler

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Nijer'de Fransız Büyükelçiliğine saldırı: Rusya bayrağı asmak istediler

DÜNYA Haberleri

Nijer'de askeri darbe sonrasında gerginlik devam ediyor. Yönetimi ele geçiren askeri cuntanın çağrısıyla sokağa inen göstericiler, Fransız Büyükelçiliğine saldırdı. Elçilik kompleksinde yangın çıkarmak isteyen saldırganlar, sonrasında elçiliğin duvarına Rusya bayrağı asmak istedi. Fransa, ülke çıkarlarına veya vatandaşlarına yönelik herhangi bir saldırıya ise derhal ve sert bir şekilde karşılık vereceğini açıkladı.

Nijer'de darbe yapan askeri cuntanın çağrısıyla sokaklara inen darbe destekçileri Fransa'nın Niamey Büyükelçiliğine saldırdı.

Fransız Büyükelçiliğinin önünde toplanan kalabalık grup, elçilik binalarına ve girişini taşlarla saldırdı. Grup, Fransa karşıtı ve Rusya yanlısı sloganlar attı.

Nijer güvenlik güçlerinin yetersiz müdahalesi dikkat çekerken, sonrasında kalabalık grubun giriş binalarını ateşe vermeye çalıştıkları dikkat çekti.

Bazı saldırganlarım kendi çabalarıyla diktikleri bir rengi eksik Rusya bayrakları taşıması dikkat çekti. Fransız Büyükelçiliğinin dikenli tellerle çevrili duvarlarına tırmanan göstericiler, elçiliğe Rusya bayrağı dikmek istedi.

Nijer güvenlik güçlerinin yetersiz müdahalesi sonrasında elçilik kompleksi içerisinde saldırgan gruba gaz bombalarıyla müdahale edildi.

Gazlı saldırıdan etkilenenlere olay yerine gelen ambulanslarla müdahale edildi.

FRANSA'DAN AÇIKLAMA: SALDIRILARA MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEK

Ülke basınının Elysee Sarayı'nı kaynak gösterdiği haberlere göre, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Nijer'de ülkesinin çıkarlarına yönelik herhangi bir saldırıya müsamaha göstermeyeceğini belirtti.

Elysee Sarayı, Fransa'nın çıkarlarına veya vatandaşlarına yönelik herhangi bir saldırıya ise derhal ve sert bir şekilde karşılık vereceğini açıkladı.

Fransız Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Nijer'in Fransa'nın diplomatik üslerinin güvenliğini sağlama yükümlülüğünün bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Fransa'nın temsilciliklerine yönelik saldırıyı kınadığı aktarıldı.

FRANSIZ SENATÖR MACRON'U KINADI

Öte yandan, ülkesinin ana akım televizyon kanallarından BFMTV'ye konuşan Fransız Senatör Helene Conway-Mouret, Macron'un dün Paris'te Nijer'deki duruma ilişkin Savunma ve Ulusal Güvenlik Konseyi'ni toplayacağını duyurmakla "hata" yaptığını belirtti.

Conway-Mouret, sosyal medyada kullanıcıların bu duruma tepkilerini "Darbe Niamey'de mi, yoksa Paris'te mi oldu?" şeklinde tepkiler verdiğine dikkati çekti.

Fransız Senatör, Macron'un bu adımının Nijer'e bir müdahale olarak değerlendirildiğini ve tahriklere yol açtığını ifade etti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBEİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...