Nijer'de Fransa karşıtı gösteri düzenlendi: Türk bayrağı açtılar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Nijer'de Fransa karşıtı gösteri düzenlendi: Türk bayrağı açtılar

DÜNYA Haberleri

Komşu ülkelerin askeri müdahale tehdidinde bulunduğu Batı Afrika ülkesi Nijer'de, Fransa ve müdahale karşıtı gösteri yapan grup Türk bayrağı açtı.

Nijer’de, Batı Afrika Ekonomik Topluluğunun (ECOWAS) yönetimi darbeyle ele geçiren askeri cuntaya tanıdığı sürenin son saatlerine girilirken, Batı Afrika ülkesinde kameralara yansıyan bir görüntü dikkat çekti.

Nijer’de yaşananları sömürgeciliğe karşı bir başkaldırı olarak değerlendiren Nijer halkı, sömürgecilere karşı mücadelelerinden kendilerine yakın hissettikleri ülkelerin bayraklarını taşıyor. Türk bayrağıyla kameralara poz veren Nijerli bir genç, Türk sosyal medyasında oldukça ilgi gördü. 

ECOWAS’ın askeri müdahale tehdidi ve Fransa’nın müdahaleci politikalarına karşı toplanan kalabalık grupta yer alan bir gencin açtığı Türk bayrağı, Türkiye’nin Afrika kıtasında sömürüye karşı ve yerel halkların da kazanmasını önceleyen kazan-kazan politikasının bir sonucu olarak değerlendiriliyor.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin Afrika’daki politikasını sayfalarına taşıyan The Economist dergisi, Ankara’nın Afrika’daki yükselişine dikkat çekti. Dergi, Fransa gibi hala sömürgeci politikalar sürdüren ülkelere yönelik Afrika’da ciddi bir muhalefetin yükseldiğini belirtti.

Fransa ve benzeri ülkelerin Afrika kıtasında boşaltmak zorunda kaldığı Afrika ülkelerinde Türkiye ve Çin gibi ülkelerin varlıklarını artırdığı vurgulandı. The Economist, Türkiye ve Çin’in diğer ülkelerin aksine gelişmiş bir Afrika ile çalışmak istediklerine dikkat çekildi.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...