Nijer, Sahel bölgesindeki terör tehditlerinden endişeli

/ Kaynak: AA
Nijer, Sahel bölgesindeki terör tehditlerinden endişeli

DÜNYA Haberleri  / AA

G5 Sahel ülkeleri bölgede terör gruplarına karşı ortak strateji belirlemek için Nijer'de bir araya geldi.

Nijer Genelkurmay Başkanı General Seini Garba, Sahel-Sahra şeridindeki durumun Mali, Libya ve Nijer için son derece endişe verici olduğunu söyledi.
Garba, Burkina Faso, Mali, Moritanya, Nijer ve Çad'dan oluşan G5 Sahel ülkelerinin genelkurmay başkanlarının yaptığı toplantıda, Boko Haram örgütünün Nijerya güçlerine direndiğini ve sınırları aşmaya çalıştığını belirtti.
Fransa'nın da katıldığı Nijer'deki toplantının amacının terör gruplarına karşı ortak strateji belirlenmeye çalışmak olduğunu ifade eden Garba, Kuzey Mali'de de bu grupların tehditlerinin sürdüğüne dikkati çekti.
Ortak bir stratejinin belirlenmesi gerekliliğine işaret eden General Garba, Libya'nın güneyinin "sahipsiz toprak" haline geldiğini, terör gruplarının burada eğitim gördüğünü, ikmal yaptığını ya da Sahel-Sahra'da durumu kötüleştirmek için örgütlendiğini vurguladı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...