Nijer: 350 terörist öldürüldü!

/ Kaynak: AA
Nijer: 350 terörist öldürüldü!

DÜNYA Haberleri  / AA

Nijer'de Boko Haram örgütünün düzenlediği saldırılarda ay başından bu yana 16 asker hayatını kaybetti.

Nijer Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Boko Haram örgütünün ülkede 6 Şubat'tan bu yana saldırılar düzenlediği, çıkan çatışmalarda yaklaşık 350 militanın öldürüldüğü belirtildi.
Açıklamada, Boko Haram militanlarının bugün ülkenin güneydoğusunda, Nijerya sınırı yakınındaki Diffa bölgesinde orduya ait bir araç geçtiği sırada düzenlediği saldırıda ölen 2 askerle ay başından bu yana yaşamını yitiren askerlerin sayısının 16'ya çıktığı vurgulandı.
Savunma Bakanlığı, kısa süre önce, Diffa bölgesinde orduya ait bir araç geçtiği sırada militanların yola yerleştirdiği bombayı uzaktan kumandayla patlattığını, 2 Nijer askerinin öldüğünü, 4'ünün yaralandığını bildirmişti.
Boko Haram örgütünün Nijer'de ilk kez uzaktan kumandayla bomba patlattığı belirtilmiş, bu ay düzenlenen saldırılardan sonra Diffa bölgesinden göçlerin arttığı açıklanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...