New York'ta bir ilk! Megafondan ezan okunabilecek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
New York'ta bir ilk! Megafondan ezan okunabilecek

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD'de Türklere yönelik sempatisi ile bilinen New York Belediye Başkanı Eric Adams ses getirecek bir ilke imza attı. Batı ülkelerinde İslamafobi giderek yaygınlaşırken, Başkan Adams, "Bürokrasiyi ortadan kaldırıyoruz" diyerek, cuma vaktinde ve ramazan ayında ezan sesinin kentteki camilerde dışarıya verilebileceğini duyurdu.

Batı ülkelerinde İslamafobi ve camilere yönelik ırkçı saldırılar giderek artan, New York'tan güzel bir haber geldi.

ABD'nin en kalabalık şehri olarak bilinen New York'ta Belediye Başkanı Adams, "Bürokrasiyi ortadan kaldırıyoruz ve açıkça söylüyoruz ki eğer herhangi bir ayinde veya ibadethanede iseniz, cuma namazı ezanını daha güçlü duyurmak için izin başvurusunda bulunmanıza gerek yoktur." dedi.

'NEW YORK'TA İNANCINIZI YAŞAMAKTA ÖZGÜRSÜNÜZ'

Adams, çeşitli cami dernekleri ve Müslüman vakıf temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda, katılımcılara, "New York'ta inancınızı yaşamakta özgürsünüz. Gururluyum, sonunda bugün bunu gerçekleştiriyoruz." dedi.

CAMİLER SUÇA KARŞI MÜCADELE EDİYOR

İslam'ın, Hristiyanlık, Musevilik ve diğer inançlar gibi New York kültürünün önemli unsurlarından biri olduğunu ve camilerin, suça karşı mücadele ve düzensiz göçmenler konusunda büyük yardımda bulunduğunu belirten Adams, Müslüman liderlere hitaben, "Size hak ettiğiniz tanınmayı sağlamaya kararlıyız." dedi.

New York'ta bir ilk! Megafondan ezan okunabilecek

New York'un, özgürlükler ve haklar anlamında birçok konuda öncü olduğunu ifade eden Eric Adams, kanunda yeri olduğu üzere herkese eşit davrandıklarını, kimseye veya herhangi bir gruba fayda sağlamak için kuralları değiştirmediklerini vurguladı.

KÜRSÜDE EZAN OKUNDU

Müslüman toplum liderlerinin de Adams ve diğer yetkililere teşekkür ettiği toplantının sonunda, aynı kürsüden ezan okundu ve İngilizce açıklamasına yer verildi.

New York'ta bir ilk! Megafondan ezan okunabilecek

NEW YORK'TA EZAN SESİ...

Belediyenin aldığı karar doğrultusunda, ilk cuma gününden itibaren New York'ta ezan sesi, 12.20 ile 13.30 arasında ve ramazan aylarında iftar vaktinde "makul bir seviyede" tutulmak kaydı ile dışarıya verilebilecek.

TÜRK DOSTU BAŞKAN 

Öte yandan Eric Adams'ın daha önce sık sık Türkiye’ye geldiği ve New York’taki Türklerin de kendisini çok sevdiği biliniyor.

Türk dostu Adams, Türkiye ziyaretine ilişkin, “Türkiye'ye 5 ya da 6 kez, eyalet senatörü ve Brooklyn Belediye Başkanı olduğum zaman seyahat ettim. Bu tür seyahatlere devam etmeyi dört gözle bekliyorum. Üsküdar ve Brooklyn kardeş kentler ve favori kentlerimden biri olan İstanbul. Birçok kentle kardeş şehir anlaşması yapmak istiyorum” demişti.

BULAŞIKÇILIKTAN ABD'NİN KALBİNE GİDEN YOL

Daha önce bulaşıkçılık yapan, polis şiddeti gören, öğrenme güçlüğü çeken ve orta öğretim için geceleri okula giden Eric Adams, New York Belediye Başkanlığına giden yolculuğunu ise şu şözlerle anlatmıştı:

“Birinin hayat hikayesinde birçok kişi aslında kendini görüyor. Benim Belediye Başkanı olmam da şu an bulaşık yıkayan, garsonluk yapan, öğrenme güçlüğü çeken, hatta hapiste olan birisine şu an nerede olduklarını değil, ilerlemeye devam ettikleri sürece müthiş fırsatlar yakalayabileceklerini gösteriyor. Benim hikayem de aslında Eric Adams'ın Belediye Başkanı olmasından çok, 10 milyon hayalin gerçekleşme ihtimali.”

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...