New York göçmenleri istemiyor: 'Şehirde yer kalmadı'

Düzenleyen:
- Güncelleme:
New York göçmenleri istemiyor: 'Şehirde yer kalmadı'

DÜNYA Haberleri

New York Belediye Başkanı Adams, göçmen akını nedeniyle New York'un tam kapasiteye ulaştığını ve yeni gelenlere barınak ve hizmet sağlanamayacağını söyledi. Göçmenlere daha fazla yer kalmadığını belirten Adams, onlara başka bir şehir düşünmelerini önerdi.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, şehrin tam kapasiteye ulaştığını ve yeni gelenlere barınak ve hizmet sağlayamayacağını söyledi.

Belediye Başkanı Adams çarşamba günü yaptığı açıklamada, geçen yılın nisan ayından bu yana 90,000 göçmeni kabul eden kentin daha fazla göçmeni kaldıramayacağını savundu.

'ŞEHIRDE YER KALMADI'

Adams bir basın toplantısında, "Birkaç ay önce tam kapasiteye ulaştığımızı belirttik ve bu tam kapasite sözlü olarak ifade edildi. Şehirde daha fazla yerimiz kalmadı ve yardıma ihtiyacımız var," dedi.

Belediye Başkanı, görüşlerini destekleyen ve göçmenlere 'başka bir şehri düşünmelerini' isteyen posterleri sergiledi ve "Yeni gelenlere barınak ve hizmet sağlayabileceğimizin garantisi yok" dedi.

Posterlerin bir kopyası göçmenlere şöyle diyor: "ABD'de nereye yerleşeceğinize karar verirken lütfen başka bir şehri düşünün."

Adams, "Bu devam edemez, sürdürülebilir değil ve sürdürülebilirmiş gibi davranmayacağız" dedi. "New York şehrinin ulusal bir sorunun yükünü taşıması yanlıştır."

60 GÜN SINIRI

Göçmen kriziyle mücadeleye yönelik yeni plan kapsamında Adams, yetişkin bekar göçmenlerin şehirdeki barınaklarda yalnızca 60 gün kalabileceklerini ve bundan sonra bir yer için yeniden başvurmaları gerekeceğini duyurdu.

Adams, düzenlediği basın toplantısında, belediyenin göçmenlerin akrabaları ve arkadaşlarıyla ev bulmasına yardım etmeye çalışacağını söyledi.

Şu anda New York'taki sığınma evlerinde 54.000'den fazla sığınmacı da dahil olmak üzere 105.800 kişinin yaşadığını ifade ediliyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: BBC - Hindustan Times

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...