New York Belediyesi ön seçimleri yapıldı

/ Kaynak: AA
New York Belediyesi ön seçimleri yapıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

New York'ta üç dönemdir Belediye Başkanı olarak görev yapan Michael Bloomberg'ten boşalacak koltuk için ön seçim yapıldı.

New York'ta üç dönemdir Belediye Başkanı olarak görev yapan Michael Bloomberg'ten boşalacak koltuk için ön seçim yapıldı. nbsp;Ön seçimlerde Cumhuriyetçi parti adayını belirlerken, Demokrat aday Bill De Blessio'nun adaylığı ise henüz netleşmedi. Cumhuriyetçi aday Joe Lhota, birinciliği garantilerken, De Blasio yüzde 40 barajını son anda geçti. nbsp;Birinci günü tamamlanan oy sayımı işlemleri sonucunda, Demokrat Parti'nin 7 adayı arasından De Blasio yüzde 40.2 oyla birinci çıkarken, Cumhuriyetçi kanatta, üç aday arasından sıyrılan Lhota ise oyların yüzde 52.2'sini toplamayı başardı. Lhota genel seçim için adaylığını netleştirirken, Blasio, kesin adaylık için, yüzde 97'si tamalanan oylamanın tamamen bitmesini bekleyecek. nbsp;Demokrat Blasio, ön seçimler için gerekli olan yüzde 40 barajının altına düşerse, ikinci sırada bulunan ve yüzde 26 oy toplayan eski Baş Müfettiş William Thompson ile 1 Ekim'de ikinci tur seçimde yarışmak durumunda kalacak.
-Seçim 5 Kasım'da-
New York Belediyesi seçimleri ise 5 Kasım'da yapılacak. Mevcut sonuç değişmezse, De Blasio, Cumhuriyetçi Lhota karşısında yarışacak.
Demokratların en çok oy alan adayı De Blasio, ABD'nin eski başkanlarından Bill Clinton ile Beyaz Saray'da çalışırken, Hillary Rodham Clinton ile senatörlük yarışındaki kampanya çalışmalarıyla tanınıyor. New York Belediyesi Meclis Üyesi Blasio, Demokrat kanat adayları arasındaki yarışta son haftaya kadar ön sıraya geçememişti.
New York Metropolitan Ulaştırma Yönetimi (MTA) Üst Yöneticisi olan ve Cumhuriyetçi kanadın netleşen adayı Lhota ise eski New York Belediye Başkanı Rudolp Guillani'nin yardımcılığını yapmıştı.

-Anthony Weiner yüzde 5.1'de kaldı-

İki ay öncesine kadar Demokrat adaylar arasında ilk sıralarda gösterilen Anthony Weiner ise 7 aday arasında sadece yüzde 5.1 oy toplayabildi.

Weiner, 2011'de Demokrat Parti Milletvekili iken, cep telefonundan cinsel içerikli mesaj ve resimler gönderdiği iddiaları üzerine istifa etmek zorunda kalmıştı. Weiner, New York Belediye Başkanlığı adaylığını açıklamasından kısa bir süre sonra ise aynı içerikte mesajları 2012 yılında da gönderdiğine ilişkin iddialar üzerine basın açıklaması yapmak durumunda kalmış, ancak adaylıktan çekilmeyeceğini belirtmişti.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...