New York Belediye Başkanı Adams isyan etti: Göçmenler şehri ele geçirecek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
New York Belediye Başkanı Adams isyan etti: Göçmenler şehri ele geçirecek
DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD New York Belediye Başkanı Eric Adams, artan göçmen krizine dikkat çekti. Adams, şehre ayda 10 binden fazla göçmen geldiğini belirtti. Bu yükü kaldıramayacaklarını söyleyen Başkan Adams "Böyle giderse göçmenler New York'u yok edecek" dedi.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, kente akın eden düzensiz göçmen kriziyle ilgili konuştu. New York şehrinin her ay 10 binden fazla göçmen aldığına dikkati çeken Adams "Hayatımda hiçbir zaman sonunu göremediğim bir sorun yaşamadım. Bunun bir sonunu görmüyorum. Bu, New York şehrini yok edecek" dedi.

"BU PROBLEM HALKI ETKİLEYECEK"

Başkan Adams, art an düzensiz göçmen krizi konusunda hiçbir destek görmediklerine işaret ederek, bu problemin şehirdeki bütün halkı ve servisleri etkileyeceğini söyledi. New York'un krize çözüm için 3 yıl içinde 12 milyar dolar harcama yapacağı tahmininde bulunan Eric Adams "Şu ana kadar 100 bin düzensiz göçmene bakıyoruz, daha fazlası da yolda" diye konuştu.

"ŞEHRİ KAYBETMEK ÜZEREYİZ"

Adams "Bildiğimiz bu şehri kaybetmek üzereyiz. Dünyanın her yerindeki insanlar sınırın güney kısmından geçip New York'a gelmeye karar vermişler" ifadelerini kullandı.

CUMHURİYETÇİLER, GÖÇMENLERİ DEMOKRATLARA YOLLUYOR

Teksas ve Florida gibi Cumhuriyetçi eyaletler, Meksika sınırından geçen düzensiz göçmenlerin yükünü tek başlarına kaldıramayacakları gerekçesiyle bir kısmını başkent Washington, New York, Massachusetts ve California gibi Demokratların çoğunlukta olduğu eyaletlere gönderiyor.

YASA DIŞI GİREN, ÖZGÜRCE GEZEBİLİYOR

ABD'ye giren yasa dışı göçmenler, sınır polisi tarafından kayda geçirilerek otobüslerle barınaklara götürülüyor. İşlemleri tamamlanan düzensiz göçmenler kendilerine bildirilen mahkeme tarihine kadar ABD'de serbestçe dolaşabiliyor.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...