Netanyahu'ya bir anket şoku daha: İsraillilerin güveni kalmadı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Netanyahu'ya bir anket şoku daha: İsraillilerin güveni kalmadı

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Netanyahu'ya güven bitiyor. İsrail'de yapılan ankete göre Netanyahu'ya güvende büyük düşüş yaşanıyor. 7 Ekim'de yaşanan istihbarat zaafı ve rehine krizinin çözülememesi Netanyahu'ya güveni dip noktaya çekti.

7 Ekim'de Hamas'a bağlı İzzeddin El-Kassam Tugayları İsrail'e 'Aksa Tufanı' operasyonuyla uzun yıllar unutamayacağı bir darbe vurdu. Bu operasyonu bahane ederek Gazze'yi işgal etmeye çalışan ve binlerce insanı katleden İsrail, Ortadoğu'yu adeta kan gölüne çevirdi. İsrail cephesinde ise İsrail Başbakanı Netanyahu'ya yönelik tepkiler büyüyor. Hem Aksa Tufanı operasyonunda yaşanan güvenlik zaafiyeti hem Hamas'ın elindeki rehineler ile ilgili yaşanan krizin çözüme kavuşturulamaması Başbakan Netanyahu'ya olan eleştirileri artırıyor. Netanyahu ise bu eleştirileri, savaştan sonra soruşturulacak diyerek halının altına süpürüyor.

NETANYAHU'YA GÜVEN YÜZDE 4'ÜN ALTINA İNDİ

Netanyahu'nun evinin önünde protesto yapan İsrailliler ise Başbakanlarını istifaya çağrıyor. Yapılan anketler ise Netanyahu'ya olan güvenin azaldığını gözler önüne seriyor.

Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, Bar-Ilan Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından yürütülen bir ankette İsraillilere Gazze'deki savaşla ilgili bilgiye güvenme ve karar alma süreçleri soruldu. Sonuçlar, yüzde 4'ün altında bir kesimin Netanyahu'ya güvendiğini gösterdi. 

Haaretz bu haberi "Anketler, Savaş Şiddetlenirken İsraillilerin Netanyahu'ya Güveninin Düşüşünü Gösteriyor" başlığı ile okurlarına sundu.

Ankete katılanların % 60'ından fazlası günde üç saatten fazla haber okuduklarını veya izlediklerini söyledi. Ankete katılanların % 38,6'sı günde dört saatten fazla haber okuduklarını veya izlediklerini söyledi. Savaştan önce, İsrailli Yahudilerin ortalama haber tüketimi günde bir saatten azdı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...