Netanyahu'dan sonra İsrail'in başına geçecek isim belli oldu!

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Netanyahu'dan sonra İsrail'in başına geçecek isim belli oldu!
DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Hamas'ın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı Operasyonu, İsrail'de güvenlik zaafiyetini gündeme getirirken Netanyahu hükümetine güven azaldı. Esirlere hala ulaşılamaması, İsrail ordusunun Gazze'de yenilgiye uğraması Başbakan'ı istenmeyen adam haline getirdi. Partisi bile gensoru vermeye hazırlanırken, Netanyahu'yu koltuğundan edecek isim belli oldu.

İsrail'de Hamas'ın Aksa Tufanı saldırısı güvenlik endişelerini artırırken, esirlerin savaşın 45 gününde de hala evlerine getirilememesi, İsrail ordusunun Gazze'de ağır kayıplar vermeye başlaması Netanyahu hükümetine olan güveni sarstı.

İSTENMEYEN ADAM: NETANYAHU 

Netanyahu'nun kendi partisi Likud grubu geçtiğimiz günlerde Parlamento'da da Netanyahu hakkında 'Gensoru'yu gündeme getirirken, Rus basınından da çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

EN BÜYÜK RAKİBİ BAŞA GEÇEBİLİR

Rusya merkezli Kommersant, İsrail'deki son kamuoyu araştırmalarına dayandırdığı haberinde İsrail'in bir sonraki Başbakanı'nın Benny Gantz olacağını iddia etti. 

Haberde, İsrail'de Savaş Kabinesi olarak adlandırılan Acil Durum Hükümeti bakanlarından Benny Gantz'ın, son dönemde Netanyahu'ya yönelik eleştiriler nedeniyle popülaritesinin artığına dikkat çekildi.

Gantz'ın hükümetin başına geçmesi ise Gazze Şeridi'nin geleceğini belirleyeceği vurgulandı.

2014'TEKİ GAZZE SALDIRISININ BAŞINDAKİ İSİM

Gantz'ın Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde İsrail, Gazze'ye yönelik iki büyük operasyon düzenledi. Biri 2012'de biri 2014'te düzenlenen operasyonlar için İsrailli yetkililer yine "Gazze'yi yöneten Hamas örgütünün İsrail'e yönelik bir saldırı hazırlığında olduğu" iddiasını gerekçe göstermişti. 

"Savunma Sütunu" adı verilen 2012'deki ilk operasyonda, İsrail 8 gün boyunca havadan Gazze'yi bombalamıştı. Birleşmiş Milletler'e (BM) göre bu saldırılarda 101'i sivil 174 Filistinli hayatını kaybetti. Operasyonda 2 asker 4 sivil olmak üzere 6 İsrailli de hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...