Netanyahu, acil durum hükümetinde konuştu: Hamas'ı parçalayacağız

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı - İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı - İhlas Haber Ajansı

Son dakika haberi: İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Parçalayacağız" sözüyle Hamas'a gözdağı verirken, öte yandan da "Askerlerimiz bize karşı ayaklanan kanlı canavarları yok etmek için her an harekete geçmeye hazırlar" açıklamasıyla karşı olanları açıkça tehdit etti.

Son dakika haberi: İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar dokuzuncu gününde de devam ediyor. Bölgede tansiyon düşmezken, her geçen dakika can kaybı da artıyor. Günün ilk saatlerinde Gazze sınırına giderek incelemelerde bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Sırada ne var, detay vermeyeceğim ama şunu söyleyeyim bu sadece başlangıç" sözleriyle savaşın daha da şiddetleneceği mesajını vermişti.

"HAMAS'I PARÇALAYACAĞIZ"

İsrail’de Hamas ile çatışmaların ardından kurulan acil durum hükümetinin ilk kabine toplantısı bugün yapıldı. Toplantı, Hamas’ın İsrail’e yönelik düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu’nda ölenler için saygı duruşuyla başladı. Daha sonra Hamas ile yaşanan çatışmalara dair açıklamalarda bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Hamas parçalanacağımızı düşünüyordu ama Hamas’ı biz parçalayacağız" ifadelerini kullandı.

Acil durum hükümetinin 24 saat boyunca çalıştığını belirten Netanyahu, "Birliğimiz halka, düşmana ve dünyaya açık bir mesaj veriyor" dedi.

"Askerlerimiz görevlerinin büyüklüğünü anlıyorlar" şeklinde konuşan Netanyahu, "Bize karşı ayaklanan kanlı canavarları yok etmek için her an harekete geçmeye hazırlar" açıklamasını yaptı.

"BU SAVAŞ, DURUMU SONSUZA KADAR DEĞİŞTİRECEK"

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ülkesinin Gazze Şeridi’ndeki Filistinli gruplarla savaşının 'ölümcül ve durumu sonsuza kadar değiştireceğini' söyledi.

İsrail basınındaki haberlere göre Gallant, abluka altındaki Gazze sınırı yakında yer alan bölgelerde incelemelerde bulundu. Gallant, İsrail ordusunun Hamas’ı ortadan kaldıracağını söyleyerek, "Gazze'deki tüm tünellere ulaşacaklarını ve Filistinli grupların tüm üyelerini ortadan kaldırmadıkları sürece görevi yerine getirmemiş olacaklarını" dile getirdi.

Filistinli gruplarla İsrail ordusu arasındaki savaşa işaret eden Gallant, "Güçlü bir savaş olacak, ölümcül bir savaş olacak, kesin bir savaş olacak ve durumu sonsuza dek değiştirecek bir savaş olacak" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı - İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...