Netanyahu işgale yeni kılıf uydurdu! 'Yönetme peşinde değiliz, sivil hükümet bulacağız'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Netanyahu işgale yeni kılıf uydurdu! 'Yönetme peşinde değiliz, sivil hükümet bulacağız'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Gazze'yi işgal etme girişiminde bulunan İsrail'in Başbakanı Netanyahu, savaşın bitiş tarihi ile ilgili bir takvim belirlemediğini açıkladı. Netanyahu, Gazze'yi işgal etmek gibi bir amaçları olmadığını söyledi.

7 Ekim'de yapılan 'Aksa Tufanı' operasyonunu bahane ederek Gazze'yi işgal etmeye çalışan ve 10 bini aşkın sivili katleden İsrail, ateşkes çağrılarına yanaşmıyor. Dünyanın birçok noktasından ateşkes çağrıları yapılırken, İsrail Başbakanı Netanyahu bu çağrılara kulak tıkamış durumda. Geçtiğimiz günlerde "İsrail'in belirsiz bir süre boyunca genel güvenlik sorumluluğuna sahip olacağını düşünüyorum çünkü bu sorumluluğa sahip olmadığımızda neler olduğunu gördük" açıklaması yaparak asıl niyetinin Hamas'la savaşmak olduğunu değil, Gazze'yi işgal etmek olduğunu ortaya koymuştu. Bugün ise Netanyahu konuyla ilgili açıklama yaptı.

İŞGAL PEŞİNDE DEĞİLİZ

Fox News'e konuşan Netanyahu, "Gazze'yi fethetme peşinde değiliz. İşgal etme peşinde değiliz. Yönetme peşinde değiliz." iddiasında bulanarak, Gazze için sivil bir hükümet bulacaklarını söyledi.

Netanyahu, Gazze'deki İsrail ordusu işgali için "Bir takvim belirlemedim. Daha çok zaman alabilir." ifadesini kullanarak, can kayıplarını azaltmak için adım adım ilerlediklerini öne sürdü.

ATEŞKES TESLİM OLMAK ANLAMINA GELİR

Binyamin Netanyahu, ateşkes yapmaları durumunda bunun Hamas ve İran'a teslim olmak anlamına geleceğini savundu. Sivil ölümlerini minimuma indirmek için İsrail tarafının elinden geleni yaptığını öne süren Netanyahu, tahliye için güvenli bölge ve koridor oluşturulduğunu iddia etti. İsrail ordusunun zorla insanları Gazze'nin kuzeyinden güneyine sürmesi konusunda ise Netanyahu, açtıkları "koridordan" son üç günde 120 bin kişinin geçtiğini söyledi. 

BATIDAKİ PROTESTOLARA TEPKİ

Batı'daki protestolara eleştiri İsrail ordusunun, Hamas'ı yok edene kadar durmayacağını ifade eden Netanyahu, Batı ülkelerinde Filistinlilere destek için düzenlenen gösterilere de değinerek, protestocuların Hamas ile yan yana geldiğini savundu. Netanyahu, pek çok yükseköğrenim görmüş Batılının bu protestolara katıldığını ifade ederek, "Sözde eğitimli insanlar, doğruyu yanlıştan, iyiyi kötüden ayırt edemiyor." iddiasında bulundu. İsrail Başbakanı, "İnsanlar bu kadar ahlaki karmaşa içine girerse dünyamız ayakta kalabilir mi?" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...