Netanyahu yine kan kustu: 'Şiddetli operasyonlar sürecek

Netanyahu yine kan kustu: 'Şiddetli operasyonlar sürecek

DÜNYA Haberleri

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'ye yönelik saldırılara ilişkin, "Operasyonların ne zaman biteceğini bilmiyoruz, uzun zaman alabilir" dedi.

Bakanlar kurulu toplantısının ardından açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Sükuneti sağlayıncaya kadar Gazze'de şiddetli bir şekilde operasyonlara devam edeceğiz" diye konuştu.

Haaretz gazetesinin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, operasyonların ne zaman biteceğini bilmediğini söyleyen Netanyahu, "Uzun zaman alabilir" ifadelerini kullandı.

İsrail devlet radyosu da Netanyahu'nun toplantıda, "İsrail, Gazze'de Hamas ve diğer terörist örgütlere karşı askeri operasyonlarını kararlılıkla sürdürecektir" dediğini aktardı.

"Hamas roketlerle İsrail şehirlerini rastgele ve yoğun bir şekilde vurmayı seçti. Biz ise Hamas'ı şiddeti yavaş yavaş artan bir güçle vuracağız" ifadalerini kullanan Netanyahu, "Şunu iyi anlamalıyız ki, düşman camilerde saklanıyor, hastanelerin depolarını silah deposu olarak kullanıyor ve liderleri kreşlere yakın yerlerde oturuyor" diye konuştu.

Netanyahu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Düşman, Gazzelileri canlı kalkan olarak kullanıyor. İsrail operasyonlarda sivillerin zarar görmesinden üzgün fakat olanlardan Hamas sorumludur. İsrail'le Hamas arasındaki fark, biri İsrail halkını füzelerden korumak için füze savunma sistemleri kurarken, diğeri füzelerini korumak için halkını kullanıyor."

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 33'ü çocuk, 16'sı kadın 166 kişinin hayatını kaybettiği, bin 120 kişinin de yaralandığı açıklandı.

nbsp;Netanyahu yine kan kustu: 'Şiddetli operasyonlar sürecek

Gazze'de tıbbi malzeme sıkıntısı yaşanıyor

İsrail'in saldırılarına hedef olan Gazze'de, tıbbi malzeme ve sağlık personeli sıkıntısı yaşandığı belirtildi. Arap Doktorlar Birliği Yardım ve Acil Durum Komitesi, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar sonrasında bölgede sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunlara değinerek, "Saldırılarda yaralananlara sunulan sağlık hizmetlerinde, tıbbi malzeme ve personel sıkıntısı yaşanıyor. Gazze'de ameliyatlarda ve acil durumlarda kullanılan ilaçların 140 türü ile sağlık malzemelerinin yaklaşık 400 türü tükendi. Bu da sağlık hizmetlerini olumsuz etkiliyor" denildi. nbsp;

Bölgedeki sağlık hizmetlerinin karşılanması için acil desteğin gerektiği kaydedilen açıklamada, "Beyin ve sinir cerrahisi ile göğüs-kalp-damar cerrahisi başta olmak üzere dalında uzman cerrah ekibine ihtiyaç duyuluyor. Sağlık merkezlerine getirilen yaralılara yeterli hizmet sunulamadığı için hastanın bölge dışına nakli gerekiyor. Bu da hastanın yaşamı adına ciddi riskler taşıyor" ifadelerine yer verildi.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, bu olayların ardından Pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.

İsrail'in bu tarihten itibaren Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, şimdiye kadar 165 kişinin hayatını kaybettiği, bin 85 kişinin yaralandığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...