Netanyahu sivilleri hedef aldığını kabul etti: Başarılı olamıyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Netanyahu sivilleri hedef aldığını kabul etti: Başarılı olamıyoruz

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’de katliamda sivil kayıplara yönelik yaptığı açıklamada, "Bu işi en az sivil kayıpla bitirmeye çalışıyoruz ama ne yazık ki başarılı olamıyoruz" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD televizyonuna yaptığı açıklamalarda, İsrail ve Gazze'deki son gelişmelerle ilgili önemli konulara değindi. Netanyahu, Hamas ile yapılması planlanan anlaşmaya dair, "Kara harekatı, Hamas üzerinde baskı oluşturarak anlaşma için daha yakınız. Rehinelerimizi alabilirsek geçici bir ateşkes yapacağız" dedi. Rehinelerin serbest bırakılmasının İsrail'in savaştaki hedeflerinden biri olduğunu vurgulayan Netanyahu, mahkumlarla ilgili bilgi vermemekle birlikte bu konunun "gizli" olduğunu belirtti.

HAMAS ÜYELERİNİN HASTANEDEN KAÇTIĞINI ÖNE SÜRDÜ

Netanyahu, Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesi'nin askeri amaçlarla kullanıldığı iddiasında bulunarak, hastanenin kuşatılmasının ardından Hamas üyelerinin hastaneden kaçtığını öne sürdü. Ayrıca, Gazze'de binlerce sivilin ölümüne dikkat çeken Netanyahu, her sivil kaybının bir trajedi olduğunu belirterek, en az sivil kayıpla operasyonu tamamlama çabasında olduklarını ancak bu hedefe tam olarak ulaşılamadığını ifade etti.

"Gazze'yi işgal etmek istemiyoruz" diyen Netanyahu, Gazze genelinde askeri kontrol sağlamak istediklerini belirtti.

"EN AZ SİVİL KAYIPLA BİTİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ"

Gazze’de binlerce sivilin hayatını kaybetmesine ilişkin konuşan Netanyahu, her sivilin ölümünün bir trajedi olduğunu ve hiçbir sivil kayıp olmaması gerektiğini belirterek, "Bu işi en az sivil kayıpla bitirmeye çalışacağız. Bunu en az sivil kayıpla yapmaya çalışıyoruz ama ne yazık ki başarılı olamıyoruz" dedi.

İsrailli yerleşimcilerin Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerine de değinen Netanyahu, yasaya karşı olan ve şiddet uygulayan herkesin sorumluluktan kaçamayacağını belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...