Netanyahu: 'BM'nin isteği diplomatik saldırıdır'

/ Kaynak: AA
Netanyahu: 'BM'nin isteği diplomatik saldırıdır'

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail Başbakanı Netanyahu: "BM'nin bizden iki yıl içinde 1967 sınırlarına dönmemizi istemesi ihtimali gibi diplomatik saldırılara karşı duruyoruz"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Şimdiye kadar aşırıcılardan gelen saldırılara karşı dik duruş sergiledik. Şimdi de Birleşmiş Milletler'in (BM) bizden iki yıl içinde 1967 sınırlarına dönmemizi istemesi ihtimali gibi diplomatik saldırılara karşı duruyoruz" dedi.
Netanyahu, kabine toplantısı başlangıcında da yaptığı konuşmada, bugün bakanlar kurulunda, yeni Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot'ın atama kararına onay verileceğini söyledi.
İtalya'ya yapacağı ziyaret kapsamında yarın Başbakanı Matteo Renzi ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşeceğini kaydeden Netanyahu, "Şimdiye kadar radikal aşırıcılardan gelen saldırılara karşı dik buruş sergiledik. Şimdi de BM'nin bizden iki yıl içinde 1967 sınırlarına dönmemizi istemesi ihtimali gibi diplomatik saldırılara karşı duruyoruz" ifadelerini kullandı.
Netanyahu, ayrıca Dürzi ve Çerkes kökenli İsrail vatandaşlarına yönelik reformların, 5 yıllık planda ele alınacağını belirterek, "İki hedefimiz var: Birincisi, bu topluluklarla diğer vatandaşlarımız arasındaki farkı kapatmak. Diğeri ise güvenlik güçlerinde görev yapan Dürzi ve Çerkes vatandaşlarımızın hizmetlerinden duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek" diye konuştu.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...