Netanyahu-Biden görüşmesinde çarpıcı detay: Kara harekatına hazırlanıyor!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Netanyahu-Biden görüşmesinde çarpıcı detay: Kara harekatına hazırlanıyor!

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD Başkanı Joe Biden'la görüşen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Gazze'ye kara harekatı başlatmayı düşündüğü idda edildi. İki gün önce de çok sayıda İsrail tankının sınıra sevk edildiği görüşmüştü.

 Axios haber sitesinin, İsrail ve ABD'li kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Biden-Netanyahu görüşmesinde, Gazze'ye kara harekatı olasılığı ele alındı.

"PAZARLIK YAPAMAYIZ"

Biden, Gazze'deki İsrailli rehineleri gündeme getirirken, Netanyahu, ABD Başkanı'na "(Gazze'ye) girmeliyiz. Şu anda pazarlık yapamayız." dedi.

Ülkesinin, Hamas'ın saldırılarına karşılık olarak güç kullanmaktan başka seçeneği olmadığını söyleyen Netanyahu, "bir ülkenin Orta Doğu'da zayıflık gösteremeyeceği" mesajını verdi.

Netanyahu, Lübnan sınırında bir cephe açılmasının endişe verici ancak ülkesinin bu senaryoya hazırlıklı olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra Netanyahu, "caydırıcılığı" yeniden tesis etmek gerektiği vurgusunda bulundu.

İDDİALARI GÜÇLENDİREN GÖRÜNTÜLER

Öte yandna iki gün önce İsrail'in, Gazze Şeridi'ne çok sayıda tank sevkiyatı gerçekleştirdiği görülmüştü. Tank sevkiyatı ve Netanyahu'nun açıklamaları, Gazze'ye kara karekatı ihtimalini güçlendirdi. 

BİDEN, NETANYAHU'YU İKNA ETMEYE ÇALIŞMADI

Kaynaklar, Biden'ın, Gazze'ye kara harekatı yapılmaması konusunda Netanyahu'yu ikna etmeye ya da İsrail Başbakanı üzerinde böyle bir baskı kurmaya çalışmadığını aktardı.

İddialara ilişkin, Beyaz Saray ve İsrail Başbakanlığı, henüz bir açıklama yapmadı.

İsrail ordusunun, karadan Gazze şeridine girmesi halinde kayıp verme riskinin artacağı ifade ediliyor. Ayrıca olası bir kara harekatının, Filistinli sivil can kayıplarının daha da artmasına neden olacağı, bunun da Tel Aviv üzerindeki uluslararası baskıyı artırabileceği değerlendiriliyor.

NE OLMUŞTU?

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenlemişti.

Sınır kapısındaki İsrail ordu güçlerini tasfiye ederek burayı ele geçiren silahlı gruplar, ardından sınırı aşarak İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmişti.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 687 kişinin hayatını kaybettiğini, binlerce kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Hamas saldırılarında ise 800'den fazla İsraillinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...