Netanyahu 'başarabilirsek duyuracağız' diyerek doğruladı! Rehine teklifinin detayları belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Netanyahu 'başarabilirsek duyuracağız' diyerek doğruladı! Rehine teklifinin detayları belli oldu

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Rehineler konusunda ilk kez anlaşma sinyali veren İsrail'den bir adım daha geldi. Başbakan Netanyahu 'eğer başarabilirsek bunu duyuracağız' derken, rehinelerin serbest bırakılması için yapılan teklifin detayları da belli oldu.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmanın ilk günlerinden bu yana süren 'rehine' tartışmasında yeni gelişmeler yaşandı. Daha önce yaptığı açıklamada "Hamas rehineleri bırakmadan ateşkes olmaz" diyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bazı rehinelerin serbest bırakılması için anlaşma yapabileceğini söyledi.

ABD medyasında hafta sonu çıkan 'rehinelerin serbest bırakılması için görüşmeler başladı' iddiası oldukça dikkat çekmişti. New York Times gazetesi masada iki teklifin olduğunu iddia ederken, CNN International ise rehinelerin kademeli olarak serbest bırakılacağını, önceliğin ise kadın ve çocuklara verileceğini öne sürmüştü.

ANLAŞMANIN DETAYLARI BELLİ OLDU

NBC News, üst düzey ABD'li bir yetkiliye dayandırdığı haberinde rehine anlaşmasının detaylarını paylaştı. İsmi açıklanmayan ABD'li yetkiliye göre; Hamas tarafından rehin tutulan yaklaşık 80 kadın ve çocuk, İsrail hapishanelerinde tutulan kadın ve çocuk hükümlüler karşılığında serbest bırakılacak.

Yetkili isim, teklifin görüşüldüğünü ancak kesin olmadığını da belirtti.

NETANYAHU DA DOĞRULADI

NBC News'e konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da rehinelerden bazılarının serbest bırakılması için anlaşma yapılabileceğini açıkladı. "Meet the Press" programına katılan Netanyahu, anlaşma ile ilgili soruya temkinli yaklaştı, "Bu konuda ne kadar az konuşursam, gerçekleşme şansını o kadar arttıracağımı düşünüyorum" şeklinde cevap verdi.

Askeri baskının anlaşmanın sağlanmasına katkıda bulunabileceğini söyleyen Netanyahu, "Eğer başarabilirsek bunu duyuracağız" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...