Nesilleri tehlike altında: 2 bin gergedan serbest bırakılacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Nesilleri tehlike altında: 2 bin gergedan serbest bırakılacak

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Güney Afrika’da nesli tehlike altında bulunan güney beyaz gergedanları için harekete geçildi. Sivil toplum kuruluşu gergedan çiftliği satın alarak 2 bin gergedanın serbest bırakılacağını açıkladı.

Johannesburg merkezli African Parks kuruluşu, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin Botsvana sınırında iflas etme eşiğindeki "Platinium Rhino" çiftliğini satın aldığını duyurdu. Açıklamada, 7 bin 800 hektarlık çiftlikte yaşayan 2 bin beyaz gergedanın yürütülen proje kapsamında 10 yılda doğaya geri döndürüleceği aktarıldı.

Nesilleri tehlike altında: 2 bin gergedan serbest bırakılacak

SAYILARI 13 BİNE KADAR DÜŞTÜ

Sivil toplum kuruluşu, çiftlikte gergedan yetiştirme faaliyetlerine de son vereceğini belirtti. 20. yüzyılın başında nesli tükenmek üzere olan güney beyaz gergedanlarının sayısı koruma faaliyetleri sayesinde 2012'de 20 bine kadar ulaştı. Ancak avcılık faaliyetleri yüzünden bu sayı günümüzde 13 bine kadar geriledi.

Nesilleri tehlike altında: 2 bin gergedan serbest bırakılacak

BOYNUZ AVCILARI PEŞLERİNDE

Mevcut gergedan nüfusunun yüzde 80'ine ev sahipliği yapan Güney Afrika'da her yıl yüzlerce gergedan, yüksek maddi değere sahip boynuzları için kaçak avcıların hedefi olmaya devam ediyor. Başta Çin olmak üzere Asya ülkelerinden yoğun rağbet gören yasa dışı gergedan boynuzu ticareti, nesilleri tükenmekte olan gergedan türleri için ciddi tehdit oluşturuyor.

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...