Nepal'de ölüm ve düğün

Nepal'de ölüm ve düğün

DÜNYA Haberleri

Binlerce kişinin hayatını kaybettiği ülkede bazı Hindular, Gençliğe Merhaba Partisi ile eğleniyor...

OSMAN SAĞIRLI-NEPAL
7.9 şiddetindeki depremle âdeta yerle bir olan Nepal'de insanı hayrete düşüren trajikomik görüntüler yaşanıyor. Ölü sayısının on binlerle ifade edildiği ülkede Hindular enkazdaki ölüler çıkarılmadan eğlence düzenlemeye başladı. Katmandu'da 160 kilometre uzaklıktaki depremin merkez üssü Gorkha'da düzenlenen erkek çocuklar için "Gençliğe Merhaba Partisi" halkın tepkilerine sebep oldu. Yöresel kıyafet ve yerel müzikler eşliğinde çılgınlar gibi eğlenen kadınlı erkekli Hindu, bölge halkının ısrarlarına rağmen dans etmeyi sürdürdü.
İHH'DAN 5 BİN KİŞİYE YARDIM
Enkaz kaldırma ve yardım faaliyetlerinde yetersiz kalan Nepal hükümeti ise Müslümanları görmezden geliyor. Ülkede uygulanan kast sisteminden dolayı nüfusun yüzde 4'lük kesimini oluşturan Müslümanların mağduriyeti deprem sonrasında daha da arttı. Deprem bölgesinde yardım faaliyetlerini sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı ise ayrım yapmıyor. Müslümanların olduğu 60 haneli Dereguan köyüne ulaşan İHH, depremzedelere pirinç, yağ, tuz, dal denilen yerel bir yiyecek, soya fasulyesi, hijyenik paket ve battaniyeden oluşan 3 tonluk yardım malzemesi dağıttı. 56 hanenin zarar gördüğü köy âdeta haritadan silindi. Bütün yokluklara rağmen Müslümanlar isyan etmiyor; şükrediyor...
ENKAZLARDA SABAHLIYORLAR
Bu arada güçlü artçı depremlerin devam etmesi sebebi ile hasar gören binaların yıkılması halkı tedirgin ediyor. Bölgenin yağmur mevsiminde olması ise ciddi tehlikeleri beraberinde getiriyor. Zaman zaman meydana gelen artçı sarsıntılar sonrası birçok binada çökme meydana geliyor. Buna rağmen sığınacak yeri olmayan halk enkazda sabahlıyor. Öte yandan deprem bölgesinde iki sahra hastanesi ile sağlık hizmeti veren Uluslararası Doktorlar Birliği AİD, Bakhtapur'da sağlık taramaları yapıyor. Sadakataşı Yardım Derneği ise Katmandu'da acil yardım çalışmalarını sürdürüyor.
Nepal'de ölüm ve düğün

EVLERİNDEN nbsp;ÇIKMIYORLAR
Çevrelerindeki bütün evlerin yıkılmasına rağmen bazı Nepalliler ağır hasar gören evlerinde yaşamaya devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...