Nepal trajedisinin skandal sonuçları

/ Kaynak: AA
Nepal trajedisinin skandal sonuçları

DÜNYA Haberleri  / AA

Nepal'de meydana gelen son 80 yılın en şiddetli depreminde, binlerce kişi hayatını kaybetti ve muazzam yıkımlara yol açtı.

Himalaya Dağları'ndaki ülkeye komşu Hindistan, Rusya ve birçok ülkeden yardım geldi. Ancak Nepal halkına yardım etme arzusu, şaşkınlık yaşatan uluslararası skandallara neden oldu. Hindustan Times'ın haberine göre, Nepal yönetimi ve bazı uluslararası örgütlerin temsilcileri, birbirlerini, yaşanan karışıklık ve depremzedelere gerekli yardımı geciktirmeyle suçluyor. Nepal'e ulaştırılan insani yardım malzemelerine yönelik gümrük kontrolünün uzaması, yabancı kurtarma ekiplerini kızdırdı. Nepal yönetimi ise ülkeye neden gereksiz eşyaların getirildiği konusunda şaşkınlık yaşıyor.
"NEYE İHTİYACIMIZ OLDUĞU SORULMUYOR"
Nepal Dışişleri Bakanlığı temsilcilerinden Lakshmi Prasad Dhakal, Hindustan Times'a açıklamasında, "Birçok yardım kuruluşu, bize neye ihtiyacımız olduğunu sormadan maddi yardım gönderiyor" dedi.
KURTARMA ÇALIŞMALARI ELEŞTİRİLDİ
Yabancı kurtarma ekipleri, Nepal yönetiminin bürokratik gecikmeler olmadan organize etme ve kurtarma çalışmalarını koordine etme yeteneğini eleştiri yağmuruna tuttu. Nepal yetkilileri ise birçok yabancı kurtarıcının uygun belgeler olmadan ülkeye gelmesi nedeniyle kontrol işlemlerine fazla zaman harcamaktan yakınıyor. Tüm bunlar, kurtarma çalışmalarının planlamasını ve organizasyonunu engelliyor. Yabancıların gereksiz girişimleri de karışıklığa yol açıyor. Nepal Başbakan Yardımcısı Susil Koirala, organizasyondaki gecikmelerden ve koordinasyon eksikliğinden hoşnutsuz birçok yabancı yardım kuruluşunun, ülke yönetimini baypas ederek sivil toplum örgütleri üzerinden mağdurlara insani yardım malzemelerini göndermeye çalıştığını bildirdi. Nepal'in batısında, 25 Nisan'da 7,8 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremde 7 binden fazla kişi hayatını kaybederken 14 binden fazlası yaralandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...