NATO'dan skandal paylaşım: Fark eder etmez sildiler!

NATO'dan skandal paylaşım: Fark eder etmez sildiler!

DÜNYA Haberleri

Rusya-Ukrayna savaşında 13. güne girilirken NATO, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı paylaşımla bir skandala imza attı. NATO tarafından paylaşılan fotoğrafta Ukraynalı kadın askerin kamuflajında Nazi sembolü olan ‘kara güneş’in bulunması tepki çekti.

NATO'nun resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Bütün kadınlar özgür ve eşit yaşamalı. Bu Kadınlar Günü'nde kalbimiz Ukraynalı kadınların yanında. Onların dayanıklılığı, direnci ve kuvveti, Ukrayna ulusunun ruhunu simgeliyor." ifadelerine yer verildi.

KADIN ASKERİN ÜZERİNDEKİ SEMBOL TEPKİ ÇEKTİ

Ancak bu paylaşımda Ukraynalı kadın askerin üzerinde bulunan sembol dikkat çekti. NATO'nun paylaştığı kadının üzerinde Nazizm sembolü olan "Kara Güneş" yer alıyor. Skandal detay dikkatli gözlerden kaçmadı.  NATO tepkilerin ardından söz konusu paylaşımı sildi.

KARA GÜNEŞ NEDİR?

Kara Güneş (Schwarze Sonne) bir Nazi sembolü ve bir tür güneş çarkıdır. Neo-Naziler ve bazı okültist altkültürler tarafından, Satanizm gibi, Nazi Almanyası sonrası bağlamında kullanılmıştı.

NATO'dan skandal paylaşım: Fark eder etmez sildiler!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...