NATO'dan sert karar! Rusya ile köprüler atılıyor

NATO'dan sert karar! Rusya ile köprüler atılıyor

DÜNYA Haberleri

Kırım'ı işgal eden Ruslar'a karşı NATO'dan hamle... İttifak, bu ülke ile ilişkileri durdurma kararı aldı.

Avrupa Birliği ile Rusya; kendisine yakın olan yönetimler için kesenin ağzını açtı. Ukrayna'nın Rusya yanlısı Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in devrilmesinin ardından ekonomik olarak darboğaz içine giren Kiev yönetimine Avrupa Birliği 11 milyar euroluk verecek. Ukrayna'daki eski yönetim, kasım ayında AB'nin 7 yıl için teklif ettiği 19 milyar euroluk paketi reddederek Rusya ile 15 milyar dolarlık anlaşma yapmıştı. Ukrayna'da yönetimi Batı'ya kaybeden Rusya, rövanşı Kırım'ı işgal ederek almıştı. Kırım Başbakanı Anatoliy Mogilyov görevden alınıp yerine getirilen Rusya yanlısı Sergei Aksyonov, "Ukrayna merkezi yönetimi tanımıyoruz" açıklamasını yaptı. AB'nin Kiev'e 11 milyar euro kredi vereceğini açıklamasının ardından Rusya da Kırım'a 1 milyar doları mâli; diğer kısmı yatırım şeklinde olmak üzere 6 milyar dolar yardım yapacak.?
KIRIMOĞLU: GÜVENCE ALDIK
Kırım Tatarlarının lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu da yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun kendilerine "Kırım'da bir problem çıkarsa Türkiye hemen devreye girer" güvencesi verdiğini söyledi.
NATO'DAN İLK ADIM
NATO, Ukrayna'daki gelişmeleri ele almak üzere dün Belçika'nın başkenti Brüksel'de olağanüstü toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamaya göre NATO, Rusya ile ortak deniz misyonunu askıya alma, alt düzey sivil ve askeri toplantıları durdurma, NATO-Rusya iş birliğinin tümünü gözden geçirme kararı aldı. nbsp;
Bu arada BM Özel Temsilcisi Robert Serry, gözlem için gittiği Kırım Akmescit'te Rusya yanlılarının saldırısına uğradı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...