NATO'dan kritik uyarı: Rusya için çok geç değil

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
NATO'dan kritik uyarı: Rusya için çok geç değil

DÜNYA Haberleri  / İHA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna sınırından çekilmediğini yineledi. Rusya'nın yeni füzeler üreterek herkesin güvenliğini tehlikeye attığını söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, gerçekleştirdiği basın toplantısında, Rusya'nın Ukrayna sınırından askeri birliklerini çekmediğini, hazırlıklı olmak zorunda olduklarını şu sözlerle ifade etti:

"Rus askerlerinin geri çekildiğini görmüş değiliz. Hazırlıklı olmak zorundayız. Biz çatışmayı engellemek için varız. Belarus'ta konumlandırılan füzeler uzun vadeli olarak endişeye yol açıyor. NATO müttefiklerinin Rusya ile yaptığı en önemli anlaşmalardan biri buydu. Ama Rusya, yeni füzeler üreterek hepimizin güvenliğini tehlike atmış oldu" açıklamasını yaptı. 

'GERÇEK BİR ÇEKİLME GÖRMEMİZ GEREKİYOR'

Stoltenberg, "Silahsızlanma, hem NATO hem Rusya'nın güvenliği için önemli bir adımdır. Rusya'dan henüz bir yanıt almadık. Gerçek bir çekilme görmemiz gerekiyor. Uzun bir yığınak yapma sürecinden bahsediyoruz. Ancak, toplamdaki asker sayısının sürekli arttığını gördük. Bir tankı trene yüklemek geri çekilme değildir. Rusya'nın gerçekten söylediğinin gerçekleştiğini görmek istiyoruz. " dedi.

'RUSYA TEMEL GÜVENLİK PRENSİPLERİNE KARŞI ÇIKIYOR'

NATO Genel Sekreteri ayrıca Rusyanın sınırda hiçbir uyarı vermeden Ukrayna'yı işgal edecek kadar yeterli askeri gücü olduğunu belirterek, ve Rusya'yı bir kez daha uyardı:

"Niyetlerini bilmiyoruz. Bu normal bir tatbikatın dışında bir durum. Rusya'ya sürekli bir diplomasi çağrısında bulunuyoruz. Maalesef şu anda gördüğümüz duruma göre Rusya temel güvenlik prensiplerine karşı çıkıyor. Güç tehdidiyle ülkeleri sindirdiğini görüyoruz. Bizim barışı korumaya devam edebilmek için başka bir seçeneğimiz yok. Benim için bu durum NATO'nun önemini daha da arttırıyor.''


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...