NATO'dan İsrail'e uyarı: Sivillerin korunması şart

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
NATO'dan İsrail'e uyarı: Sivillerin korunması şart

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsrail'i, Gazze'de gerçekleştirdiği katliamlar dolayısıyla ikaz etti. Stoltenberg "İsrail'in kendini savunma hakkı var, aynı zamanda sivillerin korunması da şart" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile NATO karargahında bir araya geldi. Görüşme basına kapalı gerçekleşti. Ardından yazılı açıklama yapıldı.

"GAZZE'DEKİ DURUMU YAKINDAN İZLİYORUZ"

Buna göre Abdullah, Kuzey Atlantik Konseyi toplantısına da katılarak hitapta bulundu. Stoltenberg ise "NATO, Orta Doğu'daki durumu çok yakından izliyor. Gazze ve çevresindeki durumdan derin kaygı duyuyoruz. İsrail'in kendini savunma hakkı var, aynı zamanda sivillerin korunması da şart. İnsani yardımın Gazze'ye ulaşmasını sağlamaya yönelik çabaları memnuniyetle karşılıyorum" değerlendirmesini yaptı.

HİZBULLAH İÇİN İKAZ ETTİ

Genel Sekreter, İran ve Hizbullah'ın durumdan faydalanmaması gerektiğini vurguladı. Ürdün'ün NATO'nun bölgedeki en yakın ortaklarından olduğunu belirten Stoltenberg "NATO, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da istikrar ve güvenliğe katkıda bulunmak için Akdeniz Diyaloğu da dahil olmak üzere bölgedeki ortaklarımızı desteklemeye tamamen kararlı" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...