NATO üyelerinin savunma bakanları olağanüstü toplanacak

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
NATO üyelerinin savunma bakanları olağanüstü toplanacak

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rusya ve Ukrayna arasında süren savaş nedeniyle NATO ülkelerinin savunma bakanları 16 Mart tarihinde video konferans yöntemiyle toplantı yapacak.

Putin liderliğinde Rusya, Ukrayna'ya yönelik işgalini sürdürürken NATO'dan bir hamle geldi. NATO'dan yapılan açıklamaya göre üye ülkelerin savunma bakanları 16 Mart tarihinde video konferans yöntemiyle bir toplantıda buluşacak.

Toplantıda, Rusya-Ukrayna savaşına yönelik son gelişmeler ele alınırken toplantıya NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg başkanlık edecek.

Rusya - Ukrayna savaşının devam etmesi nedeniyle savaşın giderek derinleşen etkilerinin ele alınması beklenen toplantıda NATO'nun hazır tutulan askeri kuvvetlerinin durumlarının görüşülmesi bekleniyor. Toplantıda ayrıca, Ukrayna'dan gelen doğrudan hava sahasının uçuşa kapatılması ve Sovyet yapımı savaş uçaklarının tahsis edilmesi gibi konulara sıcak bakmayan NATO'nun alternatif destek olanaklarını da görüşmesi bekleniyor.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...