NATO liderleri Ukrayna için toplanıyor

Düzenleyen:
NATO liderleri Ukrayna için toplanıyor

DÜNYA Haberleri

NATO yarın olağanüstü toplanıyor. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Rusya'nın NATO -Rusya sözleşmesini defalarca ihlal ettiğini söyleyen Stoltenberg üyelerin yarın Rusya'karşı yeni kararlar almasını umduğunu söyledi. Stoltenberg, "Kimyasal silah kullanımı asla kabul edilemez. Çok ciddi sonuçları olur" ifadelerini kullandı. Genel Sekreter, "Nükleer savaşın kazananı olmaz" diye konuştu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yarınki zirvede liderlerin Ukrayna'daki savaş konusunda kararlar alacağını, ittifakın caydırıcılığını artırmayı hedefleyeceklerini söyledi.

Stoltenberg, yarın düzenlenecek olağanüstü zirve öncesinde basın toplantısı düzenledi.

"Yarınki zirvede daha fazla karar alacağız. Caydırıcılığımızı yeniden konumlandırmalıyız." diyen Stoltenberg, İttifakın doğu kanadındaki güçlerin sayısını kara, hava ve denizde artıracaklarını bildirdi.

4 ÜLKEYE DAHA FAZLA ASKER KONUŞLANDIRILACAK

Stoltenberg, ilk aşama olarak Bulgaristan, Macaristan, Romanya ve Slovakya'ya daha fazla asker konuşlandırılacağını belirtti.

NATO'nun savaşın tarafı olmadığını vurgulayan Stoltenberg, "(Ukrayna için) NATO üyeliği, zirvenin gündeminde olmayacak." dedi ancak liderlerin Rusya'nın saldırısı altındaki ülke için daha fazla destek sağlamak için anlaşacaklarını kaydetti.

KİMYASAL SİLAH MESELESİ

NATO Genel Sekreteri, gündemdeki kimyasal silah kullanımı meselesine dair, "Kimyasal silahların kullanımı, her şekliyle çatışmanın gidişatını değiştirir. Kimyasal silah kullanımının sonuçları çok ağır olur." dedi.

NATO liderleri Ukrayna için toplanıyorNATO Genel Sekreteri Stoltenberg "Kimyasal silah kullanımının sonuçları çok ağır olur" dedi.


 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...