NASA Ukrayna'yı paylaştı: Işıklar söndü

NASA Ukrayna'yı paylaştı: Işıklar söndü

DÜNYA Haberleri

Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle başlayan çatışmalarda 15’inci güne girildi. Milyonlarca Ukraynalı komşu ülkelere sığınırken geride kalanlarda sığınaklar da hayatını sürdürüyor. Binlerce Ukraynalıda sivil mücadeleye katıldı. NASA tarafından paylaşılan Ukrayna fotoğrafı ise gündem oldu. NASA işgal öncesi ve sonrası Ukrayna’nın fotoğraflarını yayınladı. Görüntülerdeki ışık detayı ise dikkatten kaçmadı.

Herkes Rusya-Ukrayna savaşının devam ettiği şu günlerde gündem olan yeni uydu fotoğraflarını konuşuyor. Yeni uydu görüntüleri, işgalden bu yana Ukrayna'nın büyük bir kısmının uzun geceler boyunca karanlığa gömüldüğünü ortaya koyuyor.

NASA UKRAYNA’NIN FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞTI

İngiliz Daily Mail gazetesinin aktardığına göre; NASA'nın paylaştığı görüntüler, Rusya'nın işgalinden öncesine denk gelen 3 Şubat'ta ve savaşın devam ettiği 9 Mart Çarşamba günü Ukrayna'da gece yayılan ışık miktarını karşılaştırıyor.

NASA Ukrayna'yı paylaştı: Işıklar söndü

Savaştan önce çekilen görüntü

 

İŞGALDEN SONRA IŞIKLAR SÖNDÜ

3 Şubat'ta çekilen ilk görüntü, ülkenin Kiev gibi şehirlerinde veya ülkenin en büyük ve en yoğun yollarında Rusya'nın işgalinden önce yayılan ışık miktarlarını gösteriyor. Bu tarihte diğerlerine kıyasla beyaz ışıkların birçoğu daha sönük görünüyor olsa da NASA bunu doğal bulut örtüsü olarak açıklıyor. Ancak Çarşamba gününden bir görüntü, çok daha az ışığın olduğu mevcut durumu gösteriyor.

NASA Ukrayna'yı paylaştı: Işıklar söndü

Savaştan sonra çekilen görüntü

TÜM BÖLGE KARANLIĞA GÖMÜLDÜ

Bu görüntüde Kiev'in merkezi başta olmak üzere tüm bölgenin neredeyse tamamen karanlığa gömüldüğü ve küçük ışık noktalarının artık sönmüş olduğu görünüyor. Bu iki görüntü, Rusya'nın işgalinin etkisini tüm çıplaklığıyla yansıtıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...