NASA "Milyarlarca insanın hissettiği şeyi doğruluyoruz" diyerek açıkladı: En sıcak ayı yaşadık

Düzenleyen:
- Güncelleme:
NASA "Milyarlarca insanın hissettiği şeyi doğruluyoruz" diyerek açıkladı: En sıcak ayı yaşadık

DÜNYA Haberleri

ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) New York'ta bulunan Goddard Uzay Araştırmaları Enstitüsü (GISS) bilim insanları, temmuz ayında küresel sıcaklık rekorunun gerçekleştiğini bildirdi.

Türkiye’de 49,5 dereceyle Eskişehir'de sıcaklık rekoru kırılırken, NASA ise küresel çaptaki sıcaklık skoruna dikkat çekti.

EN SICAK TEMMUZ'U YAŞADIK

Küresel ısınma nedeniyle dünya kavrulurken, NASA geçtiğimiz temmuz ayının, şu ana kadar kaydedilen tüm temmuz aylarından 0,24 derece ve 1951-1980'deki temmuz ayı sıcaklık ortalamasından 1,18 derece daha yüksek olduğu belirtildi.

'MİLYARLARCA İNSANIN HİSSETTİĞİ ŞEYİ DOĞRULUYORUZ'

Açıklamada, "NASA verileri, dünya çapında milyarlarca insanın tam anlamıyla hissettiği şeyi doğruluyor, Temmuz 2023'teki sıcaklıklar, temmuz ayını rekor düzeydeki en sıcak ay yaptı" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GISS Direktörü Gavin Schmidt de "Bu temmuz, sadece önceki temmuzlardan daha sıcak değildi, aynı zamanda 1880'e kadar uzanan kayıtlarımızdaki en sıcak aydı." bilgisini verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...