Napolyon'un ünlü şapkası açık artırmada! Rekor fiyat...

Düzenleyen: / Kaynak: BBC
- Güncelleme:
Napolyon'un ünlü şapkası açık artırmada! Rekor fiyat...

DÜNYA Haberleri  / BBC

Eski Fransa İmparatoru Napolyon Bonaparte'ın şapkası bugün Paris'te çıkacağı açık artırmada yeni sahibini bulacak.

19. yüzyılda, 1804-1815 yılları arasında Fransız imparatorluğunu yöneten Napolyon Bonaparte'a ait olan şapka, bugün Fransa'nın başkenti Paris'te açık artırmada satışa çıkarılacak.

Şapkanın değerinin 600 bin ila 800 bin avro arası olduğu belirtilirken, tarihçiler şapkaların Napolyon'un markasının bir parçası olduğunu söylüyor.

BİRÇOK KİŞİSEL EŞYASI DA SATIŞTA

Söz konusu açık artırmada şapkanın yanı sıra Napolyon'a ait başka kişisel eşyalar da yer alacak. Satılan diğer ürünler arasında, 1815'te Waterloo'daki yenilgisinden sonra Napolyon'un arabasından yağmalanan gümüş bir tabak ve içinde ustura, gümüş diş fırçası, makas ve diğer eşyaların bulunduğu ahşap bir makyaj çantası yer alıyor.

Açık artırmayı düzenleyen Jean Pierre Osenat, "İnsanlar bu şapkayı her yerde tanırdı. Savaş meydanlarında gördüklerinde Napolyon'un orada olduğunu anlardı" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Napoleon'un bu tip yaklaşık 120 şapkaya sahip olduğu ancak yalnızca 20'sinin günümüze ulaştığı belirtiliyor.

Napolyon'un ünlü şapkası açık artırmada! Rekor fiyat...

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...