Napoli'nin şampiyonluğu 11 yıllık polisten kaçışını sona erdirdi: Kutlama yaparken teşhis edildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Napoli'nin şampiyonluğu 11 yıllık polisten kaçışını sona erdirdi: Kutlama yaparken teşhis edildi

DÜNYA Haberleri

İtalya’da organize suç örgütü Camorra ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle aranan Vincenzo La Porta, Napoli'ni şampiyonluğunu kutlarken çekilen bir fotoğrafla yakayı ele verdi.

Camorra ile sıkı ilişkileri olduğu gerekçesiyle hakkında gözaltı kararı bulunan La Porta’nın 11 yıldır Yunanistan’da saklandığı tespit edildi. Yunanistan’da kendisine yeni bir kimlik ve aile kuran La Porta’nın İtalyan polisinden başarılı kaçışı Napoli’nin şampiyon olmasıyla son buldu.

La Porta’nın Napoli’nin şampiyonluğunu Yunanistan’ın turistik Korfu adasında arkadaşlarıyla beraber kutlarken çekilen fotoğrafından yola çıkan İtalyan polisi, şahsın İtalya’da birçok suçtan hüküm verilmiş Vincenzo La Porta olduğunu belirledi.

AŞÇILIK YAPIYORMUŞ

Yunanistan’da 11 yıldır aşçı olarak çalışan La Porta için Yunan polisiyle iletişime geçen İtalyan güvenlik güçleri, şahsın gözaltına alınmasını sağladı.

Korfu adasında motosikletiyle seyahat ederken gözaltına alınan La Porta ile ilgili açıklamada bulunan İtalyan polisi, ‘’Şampiyonlukla birlikte kutlama yapamadan duramadı’’ dedi.

Napoli'nin şampiyonluğu 11 yıllık polisten kaçışını sona erdirdi: Kutlama yaparken teşhis edildi

Şu anda Yunanistan’da hapiste bulunan La Porta’nın İtalya’ya gönderilmeyi beklediği ifade edildi.

YENİ BİR HAYAT KURMUŞ

La Porta’nın durumuyla ilgili AP’ye konuşan avukatı, ‘’Yunanistan’da bir aile kurdu… 9 yaşında bir oğlu var ve aşçı olarak geçimini sağlıyor. Kalp hastalıklarından muzdarip ve İtalya’ya iade edilmesi ailesini mahvedecek’’ dedi.

Operasyonu değerlendiren İtalyan yetkililer, La Porta’yı bulmak için uzun süredir finansal ve online hareketlerini takip etmeye çalıştıklarını belirterek, ‘’hatalı bir adım’’ atmasını beklediklerini ifade ettiler.

Yetkililer, La Porta’nın Napoli’nin şampiyonluk sevincini kutladığı anı gösteren bir fotoğrafla yerinin tespit edildiğine ve operasyon için Yunan makamlarıyla iletişime geçildiği belirtildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...