Myanmar'ın devrik lideri gözaltında koronavirüs aşısı oldu

Düzenleyen:
Myanmar'ın devrik lideri gözaltında koronavirüs aşısı oldu

DÜNYA Haberleri

Myanmar'ın darbe ile iktidardan indirilen ülkenin eski lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii, gözaltında bulunduğu evde koronavirüs aşısı yaptırdı.

Suu Çii'nin avukatı Min Min Soe, dün yaptığı açıklamada yargılama sürecine dair detayları konuşmak üzere dün müvekkili Suu Çii ile başkent Nepido'da tutulduğu evde görüştüğünü belirtti.

Suu Çii'nin sağlığının yerinde olduğunu aktaran avukat Soe, Suu Çii ve beraberinde ev hapsinde bulunan kişilere Kovid-19 aşısı yaptırıldığını açıkladı.

"DİKKATLİ OLUN" ÇAĞRISI

Ülkedeki Kovid-19 vakalarının son haftalarda yoğun artış göstermesi üzerine Suu Çii, pandemiye karşı vatandaşlara "daha dikkatli olun" çağrısında bulunmuştu.

DÜN VAKA SAYISINDA REKOR KIRDI

Myanmar'da dün 3 bin 602 yeni Kovid-19 vakası görülmesiyle salgının başlamasından bu yana en yüksek günlük vaka artışı kaydedilmişti.

Şimdiye kadar 171 bin 976 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı Myanmar'da virüs kaynaklı can kayıpları 3 bin 513'e ulaştı.

Sağlık çalışanlarının askeri yönetime karşı sivil itaatsizlik hareketine katılması nedeniyle ülkede Kovid-19 testleri ve aşılamalar yeterli miktarda yapılamıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...