Myammar'da Müslümanlar ölümden kaçıyor

Myammar'da Müslümanlar ölümden kaçıyor

DÜNYA Haberleri

Myanmar'da 10 Müslüman gencin Budistler tarafından katledilmesinin ardından başlayan şiddet olaylarında 25 kişi öldü. Müslümanlar, kadın ve çocuklar teknelerle çok zor şartlar altında komşu Bangladeş'e kaçıyor.

Güneydoğu Asya ülkelerinden nbsp;Myanmar'da, Budist cunta, Müslüman avına devam ediyor! nbsp;Tebliğ cemaatine mensup 10 Müslüman gencin Budistler tarafından katledilmesinin ardından Arakan Müslümanları'na yönelik saldırılar hızlandı. Cuma günü patlak veren şiddet olaylarında ölü sayısı 25'e çıktı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Olaylar, olağanüstü hal ilanı ve sokağa çıkma yasağına rağmen bütün şiddetiyle devam ediyor. Katliamın daha büyük boyutlara ulaşmaması için bölge halkı nbsp;özellikle kadın ve çocuklar teknelerle çok zor şartlar altında komşu Bangladeş'e kaçıyor.Katliamın sorumlularından hesap sorulması için BM Güvenlik Konseyi ve İslam İşbirliği Teşkilatı göreve çağrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...