Müzakere öncesi kritik hareketlenme: 5 kilometrelik Rus konvoyu Kiev'e ilerliyor

Düzenleyen:
Müzakere öncesi kritik hareketlenme: 5 kilometrelik  Rus konvoyu Kiev'e ilerliyor

DÜNYA Haberleri

Amerikan uydu görüntüleme şirketi Maxar, 5 kilometrelik Rus askeri konvoyunun Kiev'e ilerlediğini duyurdu.

Ukrayna-Rusya, müzakere konusunda anlaşsa da kritik hamleler gelmeye devam ediyor. ABD merkezli uydu görüntüleme şirketi Maxar'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, elde edilen yeni uydu görüntülerinde, aralarında tankların da olduğu yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki büyük bir Rus kara kuvvetleri konvoyunun, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaklaştığının görüldüğü açıklandı.

KONVOYY, IVANKİV ŞEHRİNİN KUZEYDOĞUSUNDA

Kiev'in 64 kilometre uzağında kaydedilen görüntülerde, konvoyun Ivankiv şehrinin kuzeydoğusunda olduğu ifade edilen açıklamada, konvoyun içinde, yakıt ve lojistik araçlarının yanı sıra, tanklar, zırhlı muharebe araçları ve topçu araçlarının olduğu aktarıldı.

Açıklamada, söz konusu uydu görüntülerinde Hostomel kentindeki Antonov Havalimanına yapılan hava saldırılarının yol açtığı hasarın da görüldüğü belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...