Mutfakta bulduğu tablo başyapıt çıktı, çöpe atacakken 25 milyon dolara sattı

Düzenleyen: / Kaynak: Insider
- Güncelleme:
Mutfakta bulduğu tablo başyapıt çıktı, çöpe atacakken 25 milyon dolara sattı

DÜNYA Haberleri  / Insider

Floransalı İtalyan ressam Cimabue'nin imzasını taşıyan bir tablonun çöpe atılmaktan son anda kurtulduğu ortaya çıktı. Yurt dışına çıkarılacakken el konulan tablonun değerinin ise 25 milyon dolar olduğu açıklandı.

13. yüzyıldan kalma başyapıt, Fransa'daki bir evde bulundu ve neredeyse ev sahibi tarafından "değersiz olduğu" düşüncesiyle çöpe atılacağı ortaya çıktı. "La Dérision du Christ" adlı eser, Floransalı İtalyan ressam Cimabue'nin imzasını taşıyor. Şimdi bu başyapıt, ulusal hazine ilan edildi ve Paris'teki dünyaca ünlü Louvre Müzesi'nde yerini alacak. 

The Times'ın haberine göre tablo, 2019'da rutin bir ev temizliği sırasında tesadüfen bulundu. Başlangıçta hiçbir değeri olmadığına inanılan "La Dérision du Christ", sonunda açık artırmada 25 milyon dolarlık şaşırtıcı bir fiyata satıldı.

TARİHİ ESERİN SATIŞINA FRANSA MÜDAHALE ETTİ 

Eserin bulunduğu evin sahibi olan 90'lı yaşlarındaki kadın, eserin değersiz bir şey olduğunu düşünerek tabloyu çöpe atmaya karar vermişti. Ardından eseri Şilili milyarder ekonomist Álvaro Saieh Bendeck ve mimar eşi Ana Guzmán Ahnfelt satın aldı. Ancak Fransız hükümetinin ihracat lisansını reddetmesi üzerine başyapıtın Fransa dışına çıkması engellendi. 

Fransız hükümeti başyapıtın kültürel açıdan çok önemli olduğunu belirterek, ulusal hazine ilan etti. Daha sonra Louvre Müzesi'ne satın alınması için gereken paranın toplanması adına 30 ay süre tanındı.

Geçtiğimiz günlerde müze ile eserin sahipleri, tablonun Louvre Müzesi'ne yerleştirilmesi için anlaşmaya vardı. Louvre'un başkanı Laurence des Cars, "sanat tarihinde çok önemli bir dönüm noktası oluşturan" bir tabloyu elde etmenin "büyük bir mutluluk" olduğunu söyledi.

Louvre'un tablo için ödediği miktar henüz açıklanmadı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Insider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...