Musul’da 230 sivil yanlışlıkla öldürüldü

Düzenleyen:
Musul’da 230 sivil yanlışlıkla öldürüldü

DÜNYA Haberleri

Suriye’de önceki gün 73 sivili yanlışlıkla bombalayan ABD, dün de benzer şekilde Musul’da sivilleri vurdu

ERBİL İHA
Irak’ın Musul kentinin batısında düzenlenen hava saldırılarında sivil katliamı yaşandı. Ani Müdahale Birliklerinde görevli Yüzbaşı Ahmed el-Hazraci, “Şehrin batısında Musul el-Cedid mahallesinde terör örgütü DEAŞ hedef alınarak düzenlenen hava saldırılarında aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların bulunduğu binalar vuruldu” dedi. Bölgede bulunan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Rudaw muhabiri “Gece gerçekleştirilen hava saldırısında bir evin bodrum katında saklanan 130 kişi hayatını kaybetti. Savaş uçakları ayrıca aynı mahallede iki evi daha hedef aldı. Burada da 100’e yakın kişi hayatını kaybetti” açıklamasında bulundu. Musul Belediye Başkanı Abdüssettar el-Habbu ise 80’e yakın cesedin çıkarıldığını belirterek “Enkaz altında hâlâ yaklaşık 150 ceset olduğunu tahmin ediyoruz” dedi. Terör örgütü DEAŞ’ın kurtarılan bölgelere havan toplarıyla düzenlediği saldırılar sebebiyle arama ve kurtarma çalışmalarının aksadığı bildiriliyor. 
TÜRKİYE HASSAS DAVRANDI
Türkiye, El-Bab’da düzenlediği Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında sivil kayıpların yaşanmaması için hassas davranmıştı. Terör örgütünün Musul’da sivilleri “canlı kalkan” olarak kullandığının bilinmesine rağmen Irak güvenlik güçlerinin binaları vurması çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Son zamanlarda bu kayıpların artması üzerine Musul operasyonuna katılan komutanların katılacağı bir güvenlik toplantısı düzenleneceği öğrenildi.

Araçla AVM’ye girmeye çalıştı

İngiltere’de DEAŞ sempatizanı bir kişinin, başkent Londra’da gerçekleştirdiği saldırının bir benzeri Belçika’da yapılmak üzereyken son anda engellendi. Antwerp şehrinde meydana gelen olayın ardından açıklama yapan polis sözcüsü “Yüksek hızla çarşının bulunduğu sokağa girmek isteyen kişi engellendi. Saldırganın aracı Fransa plakalı. Kamuflaj kıyafetli bir kişi gözaltına alındı” dedi. Polis yetkilileri Antwerp’e ek polis ve askerî personelin gönderildiğini belirtti.

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...