Musul'a doğru kaçıyorlar

Musul'a doğru kaçıyorlar

DÜNYA Haberleri

Irak ordu birliklerinin, Haşdu'ş Şa'bi'nin desteğiyle ülkenin kuzeyindeki Selahaddin iline bağlı Beyci ilçesinde ilerleme kaydettiği bildirildi

Haşdu'ş Şa'bi komutanlarından Hamid el-Kaysi, operasyonlarda Beyci'nin merkezi olmak üzere pek çok bölgenin ele geçirildiğini söyledi. Irak Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise nbsp; Beyci'de IŞİD'in ağır kayıplar verdiği ve militanların Musul'a doğru kaçtığı belirtildi. Koalisyon güçlerinin de havadan bombalaması sonucu aralarında 9 üst düzey komutan olmak üzere 84 IŞİD militanı öldürüldü. Öte yandan Irak'ta "Musul'u kurtarma" operasyonuna katılmak üzere A-10 tipi Amerikan savaş uçaklarının ülkedeki üslere geldiği bildirildi. Musul Operasyon Gücü Komutanı General Necm el-Ceburi, Musul'u kurtarmak için düzenlenecek operasyonlara katılacak olan uçakların zırhlı olduğunu ve saldırılardan kolay etkilenmeyeceğini duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...