Müslümanlar kilise alıp camiye çevirdi

Müslümanlar kilise  alıp camiye çevirdi

DÜNYA Haberleri

İtalya’da hükûmet ortağı aşırı sağcı Lig partisi, Bergamo kentinde toplam değeri 6 milyon 100 bin avro olan devlete ait bir dizi emlak ile eski bir kiliseyi açık artırmayla satışa çıkardı.

Müslüman cemaati 2015 yılından bu yana Rum-Ortodoks cemaatinin kullandığı kilise için teklif olarak 450 bin avro, yani tahmin edilen değerden yaklaşık yüzde 8 daha fazlasını verdi. Açık artırmayı binayı camiye dönüştürmeyi planlayan Müslüman cemaatin kazanması İtalya’yı karıştırdı. Bergamo Belediye Başkanı Giorgio Gori, Facebook üzerinden yayınladığı mesajında yaşanan olayı iktidardaki Lig’in “kendi kalesine attığı sağlam bir gol” şeklinde değerlendirdi.
La Repubblica gazetesinde yayınlanan habere göre, yerel hükûmette görevli olan Lig partili politikacı Pietro Foroni, satışın resmiyete dökülmemesini talep etti. Ancak söz konusu habere göre, Müslüman cemaatinin sonradan yapılacak bir değişikliğe hukuki itiraz hakkı bulunuyor. Açık artırmanın şartları uyarınca Hristiyan Rum-Ortodoks cemaatinin yapıyı 30 gün içinde boşaltması gerekiyor. Müslüman cemaati, kiliseyi alarak yeni dini yapı inşasını önleyen yasa değişikliğini de fiili olarak saf dışı etmiş oldu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...