Müslümanlar hedefte!

Karikatür dergisine yapılan baskının ardından Fransa'da iki, Avusturya'da bir cami saldırıya uğradı. Bir Türk restoranında patlama oldu
Fransa'da Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırının ardından, Avrupa'da yaşayan Müslümanlar hedef haline geldi. Le Mans ve La Nouvelle şehirlerinde iki camiye saldırı yapıldı. Le Mans'ta bir camiye gece yarısı üç el bombası atıldı. Bombalardan biri patlarken, camide maddi hasar oluştu. Bir başka saldırı ise Port-La-Nouvelle şehrinde yapıldı. Tüfekle camiye ateş açan saldırganlar kayıplara karıştı. Lyon şehrinde ise bir kebapçı dükkânında patlama meydana geldi. Polis ekipleri, ölen ya da yaralananın olmadığı patlamanın terör saldırısı olduğunu duyurdu. Bu arada ekim ayından itibaren Müslüman karşıtı gösterilere sahne olan Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre, bu ülkedeki İslamiyet karşıtlarının oranı yüzde 57'ye yükseldi.
MÜSLÜMAN ÜLKELER KINADI
Dergi saldırısına dün de Müslüman ülkelerden tepki gelmeye devam etti. Bahreyn, Cezayir, Kuveyt, Fas, Filistin, Ürdün, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Dünya Alimler Birliği adları Said Kouachi (34) ile Şerif Kouachi (32) olarak açıklanan saldırganları kınadı. İki kardeşin bir süre önce Suriye'den Fransa'ya geldiği öğrenildi. Suriye'den ise ilginç bir açıklama yapıldı. Suriye Dışişleri Bakanlığından bir yetkili, Paris'teki terör saldırısını şiddetle kınadığını açıkladı.
OPERASYON BAŞLADI
Saldırıya katıldığı öne sürülen üçüncü kişi Hamid Murad (18)?olay sırasında derste olduğunu belirterek polise teslim oldu. Yüzlerce RAID?isimli özel polis birliği katil kardeşleri yakalamak için operasyon yapıyor.
YİNE KAR MASKELİ SALDIRGAN
Fransa şoku atlatamadan bir polis daha öldürüldü
Fransa, tarihinin en büyük kanlı saldırısının şokunu üzerinden atamadan dün yeni bir saldırı yaşadı. Başkent Paris'in güney kesiminde kar maskeli olduğu öne sürülen ve elinde otomatik silah olan bir kişi, polisle çatıştı. Saldırgan, iki polisi vurduktan sonra kaçmayı başardı. Hastaneye kaldırılan polislerden biri hayatını kaybederken, diğerinin sağlık durumunun ciddi olduğu açıklandı. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, kabinenin Cumhurbaşkanı François Hollande başkanlığında yaptığı olağanüstü toplantı sırasında haberi aldıktan sonra, toplantıyı terk ederek saldırının düzenlendiği Porte de Chatillon bölgesine gitti. Olayın önceki günkü saldırı ile bağlantılı olup olmadığı bilinmiyor. Öte yandan Fransız İçişleri Bakanı ve istihbarat birimlerinin uyarılarına rağmen saldırı yapılması güvenlik zaafiyetini gündeme getirdi. Fransa'nın Libya'ya?yönelik müdahalesi, ardından Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde radikal gruplara askeri operasyon yapması, Irak'ta IŞİD'e yönelik hava operasyonlarına katılması gibi gelişmeler sebebiyle terör uyarısı yapılmıştı.
Özgürlük: 0
Barbarlık:?12
Avrupa basını, saldırıya geniş yer ayırdı. Dünyaca ünlü spor gazetesi Le Equippe "Özgürlük 0, barbarlık 12" başlığı attı. Liberation simsiyah bir sayfa üzerine "Hepimiz Charlie'yiz" manşetini attı. Belçika'nın Le Soir gazetesi, "Gülmekten öldük" başlığıyla çıkarken Alman Bild Zeitung ise "Alçak katiller Paris'in göbeğinde 12 kişiyi öldürdü" diye yazdı.
İDAM CEZASI İÇİN REFERANDUM
12 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından Fransa'da "idam cezası" yeniden gündeme geldi. 2017 senesinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması beklenen ırkçı parti Front National lideri Marinne Le Pen, "Fransa topraklarına sızan radikallerin önlenmesi ve çok utanç verici suçların önüne geçilmesi için idam cezası bir zaruret" diyerek referandum yapılmasını istedi.
ÖLDÜRÜLEN?POLİS MÜSLÜMAN?ÇIKTI
Saldırganların, kendileriyle çatışmaya girdikten sonra yaralı iken kafasından vurarak öldürdüğü polisin Müslüman olduğu ortaya çıktı.?42 yaşında polis memurunun isminin Ahmed olduğu öğrenildi. Bu arada ölen 12 kişi arasında Mustafa isimli gazetecinin ise daha yeni Fransız vatandaşı olduğu bildirildi. Hayatını kaybeden karikatürüstlerden birisi de Tunus vatandaşı Müslüman çıkmıştı.
BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ
Saldırı sonrası Fransa'da üç günlük yas ilan edildi. Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği'nde de Fransa ve AB bayrakları yarıya indirildi. İstanbul'daki Fransız Konsolosluğu önündeki protestoya ise sadece iki kişi katıldı. Rennes'te öğrenim gören 2 Türk öğrenci, konsolosluk önüne gelerek saldırıyı protesto etti. Gizem Okumuş ve Alara Uçak adlı iki kız öğrenci ellerindeki karanfilleri konsolosluk binasının girişine bıraktı.