Müslüman Pigmeler

Düzenleyen:
Müslüman Pigmeler

DÜNYA Haberleri

Kamerun ormanlarında yaşayan ve 5 bin yıllık avcılık kültüründen gelen Pigmeler arasında Müslüman bir topluluk bulunuyor. Atlas Okyanusu’nun kıyısında bulunan Pigmeler, 2004-2009’da İslamiyet’i seçti.

Yaklaşık 30 kişinin yaşadığı köy halkı, 2004’de bir grup Katarlı din adamının İslamiyeti anlatması ve 2009’da Türk sivil toplum kuruluşlarının çabalarıyla Müslüman oldu. Köyde, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfının (İHH) ve Kamerunlu Müslüman derneklerin yaptırdığı 2 cami bulunuyor. Köy halkından Abdullah Gounde “Hristiyanken din ile ilgim yoktu. Ancak Müslüman olduktan sonra hayatımda çok şey değişti. Artık bir yaratıcının olduğuna inanıyorum ve ona göre davranıyorum. İçki içmiyorum, domuz eti yemiyorum, temiz giyiniyorum” diye konuştu. Amina Bodoum da kocasının Müslüman olmasına kızıp köyü terk ettiğini ancak İslamiyetin köye başka bir hava kattığını fark ettiğini söyledi. Müslümanlığı seçen Bodoum “Artık yemekleri hazırlarken İslami esasları dikkate alıyorum” dedi. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...