Müslüman İngiliz parlamenterden çağrı: Bütün Müslümanlar IŞİD'i dışlamalı

Müslüman İngiliz parlamenterden çağrı: Bütün Müslümanlar IŞİD'i dışlamalı

DÜNYA Haberleri

İngiliz kabinesine giren ilk Müslüman kadın parlamenter Warsi, "IŞİD'i dışlamak dünyadaki bütün Müslümanların görevi" dedi

İngiltere'nin Gazze siyasetini protesto için bakanlıktan istifa eden İngiliz Müslüman parlamenter Saide Hüseyin Warsi, "Bütün Müslümanlar IŞİD'i dışlamalı" dedi. Al Jazeera Türk'e konuşan İngiliz kabinesine giren ilk kadın Müslüman Warsi, "Britanyalı genç kızlar ve erkekler IŞİD'den etkileniyor. Ben bu aşırıcı ve acımasız düzene İslami demek istemiyorum. İnancımın hiçbir öğretisini temsil ettiklerine inanmıyorum. IŞİD'i dışlamanın, dünyadaki bütün Müslümanların görevi olduğuna inanıyorum. Bu aşırıcı ve acımasız grubun yayılmasına izin vermemeliyiz" dedi. Birçok Avrupa ülkesinden olduğu gibi İngiltere'den de IŞİD saflarına katılanların olduğunu belirten Warsi, "Bu gönüllülerin Suriye'ye Türkiye üzerinden geçmesi dünya kamuoyunda tartışma meselesi. 900 kilometreyi aşkın sınır hattında geçişlerin tamamen engellemesi mümkün değil. IŞİD dünya için öyle büyük bir problem ki, bunu çözme sorumluluğu yalnızca bir ülkenin omuzlarına yıkılamaz. Sorumluluğu Türkiye'ye yüklemek nbsp;meseleyi çözmez. Bu uluslararası bir çabayı gerektiriyor" diye konuştu.
Bu arada İngiliz ve Amerikan vatandaşlarının terör örgütü IŞİD tarafından alıkonulması ve infaz edilmesinin ardından, İngiltere'de Müslümanlara yönelik nefret suçlarında ve saldırılarda artış oldu. Hükümet destekli 'Tell Mama' grubunun Direktörü Fiyaz Mughal, "Alışverişe çıkan bazı kadınlar, 'biz de sizin başınızı keselim' benzeri ifadelerle karşılaşırken, başka bir olayda ise kimliği belirsiz birkaç kişi, IŞİD'in baş kesme eylemlerine atıfta bulunarak bir kadına 'senin kafan yerde daha iyi dururdu' diyerek seslenmişler" dedi. Başkent Londra'da Müslümanlara yönelik suçlar özellikle 2014 yılının Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında, IŞİD'in ada gündeminde geniş şekilde yer aldığı dönemde gerçekleşti.
NEFRET MEKTUPLARI
IŞİD'in infazlarının İslam'ın olumsuz resmedilmesine ve algılanmasına sebep olduğunu vurgulayan Britanya Müslüman Birliği nbsp;Başkanı Dr. Ömer El-Hamdun ise, nbsp;"Nefret dolu mektuplar gönderiyorlar, bazen telefonla arayıp, hırslarını bizden çıkarıyorlar" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...